Антимонопольний комітет оштрафував "Київенерго" на 18 млн грн

Антимонопольний комітет оштрафував "Київенерго" на 18 млн грн

Фото: Reuters

Підприємство позбавляло можливості інших постачальників електрики здійснювати господарську діяльність у столиці.

Через зловживання монопольним становищем та порушення закону про конкуренцію на ринку розподілу електроенергії ПАТ "Київенерго" має сплатити штраф у розмірі 17 958 891 грн. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Антимонопольного комітету України.

В результаті розгляду справи Тимчасова адміністративна колегія встановила, що "Київенерго" обмежувало інших постачальників електроенергії у виборі потенційних споживачів. Тим самим підприємство позбавляло їх можливості здійснювати господарську діяльність у Києві, висуваючи необґрунтовані вимоги до проекту договору на розподіл електроенергії.

"Такі дії ПАТ "Київенерго" визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі (розподілу) електричної енергії власними місцевими локальними електромережами на території міста Києва", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, російський "Газпром" повинен сплатити Україні за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України майже 172 млрд грн. Із них 85 млрд 965 млн – власне штраф, а ще стільки ж – пеня за протермінування сплати штрафу, на що відводилося два місяці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація