До будинку Тупицького з обшуком прийшли слідчі ДБР - ЗМІ

До будинку Тупицького з обшуком прийшли слідчі ДБР - ЗМІ

Обшук проводиться у присутності Тупицького, його дружини, двох малолітніх дітей і адвоката.

У будинку колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького зранку 13 травня проходять обшуки. Відповідне рішення ухвалив Печерський суд Києва.

Про це з посиланням на власні джерела у ДБР повідомляє ZN.UA.

Зазначається, що слідчі Державного бюро розслідувань прийшли за адресою проживання Тупицького о 6 ранку.

"Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також з метою встановлення розшукуваних осіб", - наводить видання текст ухвали Печерського райсуду столиці.

Зазначається, що відповідне судове засідання, на якому було ухвалене рішення про обшуки, проводилося в закритому режимі відповідно до КПК.

Нагадаємо, криза навколо Конституційного суду спалахнула восени 2020 року, коли судді скасували більшу частину антикорупційної реформи.

У лютому президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного суду, яке Тупицький оскаржував у суді. Президент назвав Тупицького та Касмініна особами, які шкодили інтересам України і 27 березня своїм указом скасував їхнє призначення на посади.

Президент Володимир Зеленський спочатку відсторонив Тупицького від посади судді КС, а потім підписав указ, яким скасував укази президента від 2013 року про призначення Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду. Сам же Тупицький ігнорує засідання суду з обрання йому запобіжного заходу.

Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду

Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація