До України насуваються морози: дощ перетвориться на сніг, а дороги – на ковзанки

До України насуваються морози: дощ перетвориться на сніг, а дороги – на ковзанки

Фото: Reuters

Під вечір стовпчики термометрів опустяться до 5-8 градусів морозу.

Відсьогодні, 12 грудня, в Україні прогнозують погіршення погодних умов – дощ перейде в мокрий сніг. Уранці в Чернігівській, Сумській, Харківській та Луганській областях очікують сильний сніг. Удень буде невеликий сніг, подекуди хуртовини, на дорогах ожеледиця.

Температура вранці –4…+2°С, а впродовж дня температура знизиться до 5-8 градусів морозу. Про це попереджає Український гідрометцентр.

У південній частині без опадів, температура вдень +3…+8°С.

Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві погіршення погодних умов – уранці та вдень невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Температура вранці близько нуля, а впродовж дня вона знизиться до 5 градусів морозу. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с. Уранці атмосферний тиск становить 733 мм рт. ст., відносна вологість повітря 93%.

У Львові вдень ітиме невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, поривчастий. Температура протягом доби +1…+3°С.

У Дніпрі падатиме невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, місцями ймовірні пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби –1…+1°С.

В Одесі переважатиме суха погода. Вітер з Південного Заходу, поривчастий. Температура +6…+8°С.

У Харкові невеликий сніг. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, ймовірні пориви 15-20 м/с. Температура 0…+2°С.

У Карпатах невеликий сніг. Вітер південно-західний, північно-східний, поривчастий. Температура 0…+2°С. Висота снігового покриву на високогір'ї 1-11 см.

Прогноз погоди в Україні на 12 грудня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Уночі проти вівторка синоптики прогнозують від 6-8 градусів морозу на Заході до 7-13 на Півночі, Сході та в Центрі. На Півдні очікують уночі 2-9 градусів морозу.

У вівторок, 13 грудня, удень на Заході, Півдні та в Центрі буде +1...–3°С, без суттєвих опадів. На півночі очікують –4...–8°С. Найхолодніше буде на Сході – там стовпчики термометрів удень опустяться до 6-10 градусів морозу. Сніг обіцяють на Сумщині, Харківщині, Луганщині та Донеччині.

Прогноз погоди в Україні на 13 грудня 2016 року / Фото: Укргідрометцентр

Повʼязані теми:

Наступна публікація