ГПУ відкрила кримінальне провадження через оприлюднене відео вбивства Шеремета - Луценко

ГПУ відкрила кримінальне провадження через оприлюднене відео вбивства Шеремета - Луценко

Фото: Reuters

За його словами, подібні відео не мають бути темою для публічного обговорення.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з оприлюдненням у Мережі відео з можливими вбивцями журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні, 25 липня, на брифінгу в Чернігові, передає УНІАН.

"Коли я побачив у доступних ЗМІ відео вбивства, я був дуже обурений – це неприпустимо з точки зору закону, і ми зареєстрували кримінальне провадження, буде кримінальна відповідальність до тих, хто передав це службове, дуже важливе для слідства, відео в ЗМІ", - заявив він.

Він також зазначив, що подібні відео не мають бути темою для публічного обговорення.

"Це відео не єдине, в нас є інші, можливо, навіть більш важливі, але всі новини з цього питання є не для публічного обговорення", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Пізніше з'явилося відео на якому нібито зафіксований момент закладання вибухівки під машину, в якій загинув журналіст Павло Шеремет. Весь ролик був змонтований з різних відеокамер зовнішнього спостереження, які були встановлені поряд з будинком загиблого. Як видно з кадрів, у закладанні бомби брали участь двоє людей - чоловік і жінка.

Шеремет

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація