У Харкові спалахнув скандал через візит учителів до Бєлгорода і "георгіївське" фото під портретом Путіна

У Харкові спалахнув скандал через візит учителів до Бєлгорода і "георгіївське" фото під портретом Путіна

Харківські вчителі вчаться військово-патріотичному вихованню у росіян / Фото: ТСН.ua

Учителі говорять, що семінар стосувався їхньої професійної діяльності.  

Викладачі і керівництво харківської школи №136 з'їздили до російського Бєлгорода на науково-практичний семінар.

"Наша співпраця, як ковток свіжого повітря", - ці слова директора харківської школи, як пряму мову, використала російська газета "Наш Бєлгород". Стаття присвячена співробітництву української та російської шкіл на ґрунті військово-патріотичного виховання.

Як повідомляється у сюжеті ТСН.19:30, на світлинах - директор і завуч із георгіївською стрічкою харківської школи на фоні портретів Путіна та Медвєдєва. Така співпраця з державою-агресором обурила батьків і місцевих депутатів.

"Я не очікувала від вчителів, які вчили мене, що вони їздили в Росію переймати досвід патріотизму. Цікаво якого? Мені б дуже хотілося це дізнатися", - розповіла мати двох дітей Марина Шкуротянова.

Своєю чергою, депутат Харківської облради Іван Варченко заявив, що педагоги мають понести покарання, адже сьогодні українських бійців убивають саме люди з "колорадськими стрічками".

Учителі, які брали участь у російсько-патріотичному семінарі, запевняють, що світлини в газеті минулорічні. Але на питання, чи погодились би сфотографуватися з георгіївськими стрічками зараз, директор відповідати відмовляється.

"Це була приватна поїздка і приватна зустріч із колегами, яка стосувалася лише методичної роботи і нашої професійної діяльності. Про "ковток свіжого повітря" - це взагалі не мої слова і всі наші зусилля - ми вільно дихаємо в Україні, ми любимо нашу державу, виховуємо дітей відповідно до історичного надбання", - заявила директор Харківської школи №136 Галина Рябоштан.

Харківські вчителі навчалися у росіян військово-патріотичному вихованню дітей

Харківські вчителі навчалися у росіян військово-патріотичному вихованню дітей

При цьому вчителі школи кажуть, що підозрювати директорку у сепаратизмі безпідставно. Поїздка була за педагогічними новаціями. "Дивно, що це перетворюється на якусь політичну подію, якої не було спочатку в голові ні в кого з нас. Прикро. Поїхали саме педагогічні новації різні подивитися", - говорить учитель хімії Анастасія Осетинська.

Сьогодні з директором школи вже спілкувалися фахівці департаменту освіти Харківської міськради та представники СБУ. Щоправда, як притягнути до відповідальності - не знають. "Ми не можемо притягти до відповідальності директора школи, бо немає у нас зараз жодних юридичних законодавчих підстав", - сказала директор департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко.

Спілкування зі своїми російськими колегами харківські вчителі припиняти не збираються. За їхніми словами, стосунки зі школою в Бєлгороді тривають уже кілька років. А політика їх не стосується.

Нагадаємо, російський учитель може сісти за грати за вірші на підтримку України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація