Хомчак хоче скасувати в ЗСУ 17 генеральських звань

Хомчак хоче скасувати в ЗСУ 17 генеральських звань

Фото: УНІАН

Це має відбутися у рамках реформи армії.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак хоче в рамках реформи армії скасувати 17 генеральських звань.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Міноборони "АрміяInform".

"Передбачаю, що наразі здивую багатьох наших критиків. У процесі нинішньої реформи в нашому війську скорочується 17  генеральських посад", - зазначив Хомчак.

За його словами, наразі до парламенту поданий законопроєкт про реформу військових звань і він намагається переконати депутатів його підтримати.

"Ми запропонували нашим законотворцям запровадити генеральські звання з національними особливостями, а саме: однозірковий, як у НАТО, бригадний генерал, двозірковий — генерал-хорунжий, тризірковий — генерал-поручник, і чотиризірковий — генерал. На жаль, не всі депутати до військових готові дослухатися, але ми продовжуємо переконувати: ця пропозиція базується як на нашій історичній спадщині, так і на світовій практиці", - підкреслив він.

Нагадаємо, 28 березня президент України Володимир Зеленський провів низку кадрових призначення у керівництві армії у зв’язку із ухваленою реформою Генштабу ЗСУ. Було призначено Руслана Хомчака, який очолював Генеральний штаб ЗСУ, Головнокомандувачем Збройних Сил України. Своєю чергою, Сергій Корнійчук очолив Генеральний штаб ЗСУ. Також Сергія Наєва було призначено командувачем об’єднаних сил ЗСУ.

Ексклюзивне інтерв'ю: Хомчак заявив, що поверне службу обличчям до солдата

Ексклюзивне інтерв'ю: Хомчак заявив, що поверне службу обличчям до солдата

Повʼязані теми:

Наступна публікація