Луганський аеропорт знищили ракети, випущені з боку РФ – Мін’юст

Луганський аеропорт знищили ракети, випущені з боку РФ – Мін’юст

Фото: Reuters

У той же час ВПС РФ обстрілювали пости української Державної прикордонної служби.

Перед вторгненням на Луганщину держава-агресор обстрілювала Луганський аеропорт ракетами "Точка-У" зі своєї території. У той час, як їхні ВПС розстрілювали з вертольотів пости українських прикордонників, зазначив заступник голови Мін'юсту Іван Ліщина в інтерв'ю газеті "Факти". 

"Нами встановлено практично всі факти. Виявляється, російські вертольоти не просто тоді літали вздовж українсько-російського кордону. Вони, як мінімум один раз розстріляли некерованими авіаційними ракетами наші прикордонні пости. У нас є підтвердження", - повідомив він.

Та додав: "Пам'ятаєте, влітку 2014 року з'явилися чутки, що Луганський аеропорт обстріляли тактичною ядерною зброєю? Цього, звісно, не було. Але наші прикордонники зафіксували обстріли тактичними ракетами "Точка" зі сторони Росії, що рознесли весь аеропорт".

За словами Ліщини, Мін'юст днями подав до суду нові матеріали про війну з Росією на Донбасі, що відбувалася до перших Мінських домовленостей. Та наразі готуються матеріали ще двох справ – про події 2014-2015 року та від 2016 до сьогодні.

Нагадаємо, в СБУ вважають, що до штурму росіянами Луганського аеропорту та до збиття неподалік українського військово-транспортного літака причетні найманці з приватної військової компанії "Вагнера", яку називають "особистою армією Путіна". Раніше українська сторона оприлюднила прізвища 150 бійців угруповання, які наразі воюють на Донбасі на боці терористів.

СБУ надала докази причетності найманців "Вагнера" до окупації Криму та котла в Дебальцевому

СБУ надала докази причетності найманців "Вагнера" до окупації Криму та котла в Дебальцевому

Наступна публікація