Людям, які вакцинувалися препаратом CoronaVac, видаватимуть міжнародне свідоцтво про щеплення – Ляшко

Людям, які вакцинувалися препаратом CoronaVac, видаватимуть міжнародне свідоцтво про щеплення – Ляшко

Фото: Associated Press

Вакцину внесли до екстреного списку медичних препаратів.

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила китайську вакцину CoronaVac, якою щеплюють і українців. Відтепер це дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації (паспорт вакцинації), всім хто отримав дві дози цього препарату.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Схвалення ВООЗ вакцини CoronaVac дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації, всім хто пройшов повний курс щеплення", - написав очільник МОЗ.

Ляшко також зазначив, що Україна закупила 1 913 000 доз вакцини CoronaVac, та наразі щеплює нею осіб 65+, маломобільні групи населення та осіб, які доглядають за маломобільними, спортсменів, працівників освіти, які були залучені до проведення ЗНО, представників Збройних сил України, МВС, працівників підприємств критичної інфраструктури, а також тих, хто записаний на вакцинацію через портал або застосунок "Дія".

Нагадаємо, 1 червня Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила для екстреного застосування вакцину CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech, якою зокрема щеплюють в Україні. Так, вакцина від Sinovac стала сьомим препаратом, який схвалила ВООЗ. Крім вакцин китайських компаній Sinovac і Sinopharm, схвалено препарати від Pfizer/BioNTech, Jannsen, два варіанти вакцини від AstraZeneca і Moderna.

Новини світу: ВООЗ схвалила використання китайської вакцини CoronaVac

Новини світу: ВООЗ схвалила використання китайської вакцини CoronaVac

Повʼязані теми:

Наступна публікація