Молода рецидивістка ошукала львівські ресторани на 30 тисяч гривень

Молода рецидивістка ошукала львівські ресторани на 30 тисяч гривень

Новий вид шахрайства розкрили, а аферистку впіймали.

21-річна рецидивістка ошукувала львівські ресторани, скасовуючи чужу броню на бенкети і забираючи завдатки. За місяць вона збагатилася приблизно на 30 тисяч гривень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

В одному з ресторанів дівчину запам’ятають надовго. Вона поводилася дуже впевнено, попросила повернути завдаток за бенкет через смерть бабусі. "Я розумію, що ви потратилися, я розумію, що вам треба якісь кошти повернути, а решту я хочу забрати. Відповідно, так як завдаток був шість тисяч гривень, чотири тисячі ми їй віддали. Не знаю, як то сталося, бо це за нашу історію, 14 років працюємо, перший раз", - розповіла директор ресторану Ольга Бабій. Аферистка назвала точну суму завдатку і навіть останні цифри телефону замовниці, тому не вірити їй причин не було.

Поліція затримала 21-річну дівчину, яка забирала в ресторанах чужі завдатки за бенкети

Поліція затримала 21-річну дівчину, яка забирала в ресторанах чужі завдатки за бенкети

У поліції ж розповідають, що шахрайка, попри юний вік, досвідчена, бо вже шість разів судима за такий злочин. Вона почала із рідної Білої Церкви, а далі гастролювала великими містами, і всюди діяла за однаковою схемою. "Адміністратори відкривали свої зошити, де записано, і вона встигала прочитати, що в зошиті написано, наприклад, на суботу, і тоді її питали, на скільки осіб, вона каже на 25 осіб. Вони кажуть, так, правильно. Вона, ввійшовши людям в довіру, люди вислухали, поспівчувавши, повертали дані завдатки", - пояснила слідчий Франківського відділу поліції Вікторія Семененко.

Лише за місяць шахрайка ошукала 20 ресторанів і кафе, де видурювала від 400 до 15 тисяч гривень. Найбільшу суму вона отримала з ресторану готелю, де тепер про інцидент говорити не хочуть, але поза камерою зізнаються, що шахрайка і тут згадувала про одеську бабусю і навіть плакала, аби тільки їй повернули гроші. Тиждень тому у соцмережі з’явилося фото зловмисниці і заклик допомогти її знайти. Нині Олена у райвідділку, від пояснень відмовляється. Суд уже обрав дівчині запобіжний захід – заставу. Максимальне покарання за скоєні злочини – три роки в тюрмі. Повернути втрачені гроші ресторанам навряд чи вдасться, бо скоріш за все, шахрайка їх вже витратила.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація