На Запоріжжі стадо диких кабанів тероризує кілька сіл

На Запоріжжі стадо диких кабанів тероризує кілька сіл

Фото: pixabay.com

Місцеві мешканці вважають, що тварин випустили мисливці, серед яких місцеві депутати та бізнесмени.

На Запоріжжі стадо диких кабанів тероризує селян та дачників. Наразі навколо людських городів мігрують уже кількадесят тварин. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Свині поблизу сільских будинків з'явились навесні, з того часу спокою тут немає. Від набігів страждають жителі одразу кількох сіл та дачного кооперативу. Поодинці вже давно не ходять.

За словами людей, вага деяких тварин сягає двохсот кілограмів. Врожаїв у селі немає: після набігів свиняче стадо не залишає нічого.

З десяток кабанів та вагітних свиноматок випустили в лісі навесні. За цей час поголів'я зросло у рази, кажуть селяни. Вони переконують – свиней завезли місцеві впливові чиновники та бізнесмени, аби влаштовувати собі полювання. Показують навіть місця, де встановлені годівниці для свиней.

У сільраді кажуть, що зарадити нічим не можуть. Запевняють, що на відстріл кабанів права не мають. Просили допомоги і в поліції, і в ветеренарів. Навіть коли у хащах знайшли труп кабана і хотіли перевірити останки на чуму, чиновники умили руки.

Від набігів наразі ніхто з людей не постраждав, а господарів стада не знайдено. Стріляти свиней самостійно селяни не можуть, бо самі матимуть проблеми із законом: сезон полювання на кабанів офіційно ще закритий.

Але мисливців люди бояться зараз навіть більше. Адже тепер вибивати треба тільки усе поголів'я. Якщо поблизу села з'являться підранки, уникнути важких наслідків буде дуже складно.

Кореспондент ТСН Яків Носков

На Запоріжжі стадо диких кабанів тероризує селян та дачників

На Запоріжжі стадо диких кабанів тероризує селян та дачників

Повʼязані теми:

Наступна публікація