Нова туристична принада: у Дніпрі заграв яскравими вогнями 2-кілометровий міст

Нова туристична принада: у Дніпрі заграв яскравими вогнями 2-кілометровий міст

Фото: ТСН

Реалізація проекту коштувала міській владі 13,5 млн гривень.

У Дніпрі увімкнули підсвічування майже 2-кілометрової переправи через річку. Кайдакський міст тепер виблискує багатьма кольорами, котрі постійно змінюються, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Переправа, на котрій розмістили ілюмінацію, з’єднує промислову зону та спальні райони міста. Для того, аби вона вигравала 16 мільйонами відтінків, на конструкції встановили майже 700 декоративних світильників. Найбільший клопіт був із островом Намистянка, котрий розташований посередині річки під мостом – там довелося встановити 25 зенітних прожекторів на величезних щоглах. Вони настільки потужні, що Кайдакський міст можна тепер побачити навіть з літака.

У Дніпрі міст прикрасили яскравими ліхтарями

У Дніпрі міст прикрасили яскравими ліхтарями

Містяни вже встигли оцінити ілюмінацію. "Чудово! Новорічний настрій. Виїздиш – і світо відчуваєш. Пам’ятка для України та Європи – точно будуть романтичні зустрічі", - так люди коментують перетворення звичайнісінького мосту на одну з туристичних візитівок міста. Підсвітку вмикатимуть щовечора і до 23:00 години. Загалом задіяно півсотні режимів, що змінюються один за одним, а керують процесом за допомогою інтернету.

Освітлення коштувало міському бюджету 13,5 мільйонів гривень. У мерії вважають такі витрати виправданими, адже під час реалізації проекту ліхтарі над проїжджою частиною поміняли на сучасні та економні. Тепер Кайдакський міст претендуватиме на звання рекордсмена, адже 2-кілометрової динамічної підсвітки в Україні ще не було.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація