Опитування: українців надихають діти та власна робота

Опитування: українців надихають діти та власна робота

Наступним містом, куди завітають "Ті, що вражають", стане Івано-Франківськ

Опитування українців про те, що їх надихає, провели в рамках соціально-освітнього проекту ТСН "Ті, що вражають" – серії мотивувальних виступів відомих людей в українських університетах.

12,5% українців надихаються своєю роботою, натомість лише 10,7% — відпочинком.  Серед визначних особистостей найбільш мотивувальним називають поета Тараса Шевченка та лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень Socis на замовлення ТСН.

Опитування українців про те, що їх надихає, провели в рамках соціально-освітнього проекту ТСН "Ті, що вражають" – серії мотивувальних виступів відомих людей в українських університетах. Мета проекту – надихнути молодь залишатися в Україні, працювати в Україні, пояснити, що за кожною історією успіху лежить довгий тернистий шлях.

У результаті опитування більше половини респондентів (51,7 %) зізналися, що їх найбільше надихає сім'я. При цьому 42,3% опитаних вказали, що найбільше у повсякденному житті їх мотивують діти. На питання, яка конкретно людина вас найбільше надихає, 15,5% респондентів заявили, що такої не існує. У свою чергу 1,2% учасників опитування обрали Святослава Вакарчука, а 1,1% – Тараса Шевченка. Інші відомі українці, зокрема політики Петро Порошенко та Юлія Тимошенко, не набрали навіть 1% голосів.

6,9% респондентів надихаються подвигами воїнів АТО. До цих людей себе відносить і співачка, волонтер, учасниця соціально-освітнього проекту "Ті, що вражають" Світлана Тарабарова. Для неї один із надихаючих чоловіків — "кіборг" Вадим Довгорук, який у боях під Дебальцевим втратив обидві ноги та руку. Наразі 24-річний хлопець мріє опанувати професію військового психолога та допомагати своїм побратимам. Цими та іншими надихаючими історіями Світлана Тарабарова разом із ведучою Марічкою Падалко, актором Олексієм Вертинським та журналісткою Наталею Нагорною поділилася з молоддю у Херсонському державному університеті.

"Своїми піснями я демонструю власну позицію. У мене був вибір: або відсидітися, відмовчатися, або чітко показати своє ставлення до складної ситуації у нашій країні. Я обрала друге і поїхала до наших солдатів. Адже музика — це не просто текст і мелодія, вона здатна дарувати силу, повертати віру в себе", — розповіла студентам Тарабарова.

На зустрічі з херсонською молоддю ведуча Марічка Падалко зізналася, що її надихають спортивні здобутки України

3,8% опитуваних зазначили, що їх надихають спортивні здобутки України.

На зустрічі з херсонською молоддю ведуча Марічка Падалко зізналася, що теж відноситься до цієї категорії людей. У 1996 році перемога гімнастки Лілії Подкопаєвої на Олімпіаді спонукала її зацікавитися спортом та згодом почати свою кар'єру саме на українському телебаченні.

"Українцям притаманно нарікати на те, що ми народилися не в тій країні. Ти сидиш вдома, почуваєшся знедоленим і бідкаєшся на те, як тут погано. Насправді ж, коли я повернулася зі студентського стажування в США, то зрозуміла: подорожі дають можливість чітко побачити, що немає ідеальної країни, що насправді можна досягти будь-яких цілей і вдома. Тому я б порадила молодим людям шукати можливості побачити світ, а потім повертатися та втілювати свої мрії в Україні".

Наступним містом, куди завітають "Ті, що вражають", стане Івано-Франківськ. 16 листопада там про свої поразки та перемоги розкажуть ведуча ТСН Алла Мазур, лідер гурту "Крихітка" Олександра Кольцова та журналіст Олександр Загородний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація