Оселедець та лосось: українці стали більше виробляти консервованої риби

Дата публікації
Перегляди
1360
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Оселедець та лосось: українці стали більше виробляти консервованої риби

Фото: Pexels

Консервні вироби все більше роблять в Україні

В Україні збільшилось виробництво консервованої риби. За останній рік її число збільшилось на 13%.  Про це розповіли в сюжеті "Сніданку з 1+1".

"Це стосується майже усіх товарних позицій. А найбільше зростання спостерігалось у виробництві готових і консервованих оселедців – більше, ніж наполовину. Крім того, побільшало лосося та ікри – на третину. На 20% стало більше сушеної та в`яленої риби, а також солоного рибного філе", - зазначили в ефірі.

Нагадаємо, 20 вересня у Дніпрі зафіксували новий випадок ботулізму. 49-річна жінка власноруч приготувала в'ялену рибу і після її вживання потрапила до реанімації.

Це 97 випадок ботулізму від початку року. Вісім людей від цієї інфекції померли. Збудник хвороби розмножується в харчах, коли їх неправильно зберігають або транспортують. Найчастіше джерелом отруєння стають в'ялена риба та консерви.

Найчастіше джерелом отруєння стають в'ялена риба та консерви

Найчастіше джерелом отруєння стають в'ялена риба та консерви
Наступна публікація