П’яних водіїв швидкої допомоги в Миколаєві вигнали з роботи

П’яних водіїв швидкої допомоги в Миколаєві вигнали з роботи

швидка медична допомога, медики, лікарня, лікарі / Фото: УНІАН

Поліцейські розповіли, як виявили порушників за кермом.

У Миколаєві виявили одразу двох кермувальників, які нетверезими везли медиків на виклики. В одного з кермувальників вміст алкоголю перевищував норму вдесятеро, він ледь стояв на ногах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На кадрах, знятих активістами, зафіксований водій Андрій Поліщук, який щойно привіз до лікарні постраждалого в аварії. Коли пацієнта завантажили та повезли до лікарні, наряд патрульної поліції поїхав слідом. Саме під час транспортування копи помітили, що водій швидкої якось дивно кермує автомобілем. "За характером руху. Водій увімкнув поворотники та кілька кварталів проїхав, на вимикаючи їх. При заїзді на територію лікарні – з першого разу в нього це, скажімо так, не вийшло. Виникли підозри", - пояснив командир взводу патрульної поліції Миколаєва Ігор Касьяненко.

У Миколаєві звільнили водіїв швидкої, які сідали за кермо нетверезими

У Миколаєві звільнили водіїв швидкої, які сідали за кермо нетверезими

У кермувальника швидкої прилад показав майже 2 проміле алкоголю. Водій зізнався, що випив, але пояснив – з поважної причини. "З жінкою посварився", - сказав він. Поки патрульні складали протокол, у двір лікарні в’їхала ще одна швидка. Коли з кабіни вийшов кермувальник, патрульні побачили, що він непевно тримається на ногах. Про всяк випадок вирішили перевірити і його, той довго робив вигляд, що не може дихнути в алкотестер, але з п’ятої спроби таки зробив це – результат 0,64, утричі більший за допустимий.

Коли кермувальники встигли залити очі, в центрі екстреної медицини не розуміють. За зміну водіїв оглядають двічі, міряють не лиш тиск та пульс, а й перевіряють на вміст алкоголю. За півтори години до інциденту обидва кермувальники були тверезі. "У 0:00 вони повернулися з виклику, я опитувала, вони були тверезі", - каже завідуюча першим відділенням Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги Людмила Присяжна. Медики вже провели своє розслідування та наполягають, що водії напилися вночі в проміжок часу між 0:00 та 1:00 годинами. Алкогольні напої вживали прямо в салоні швидкої, поки машина стояла на базі і чекала на виклик. Один із горе водіїв зізнався, що випив 150 грамів горілки.

Лікарі, які сиділи у салоні з п’яними водіями, стверджують, що спочатку нічого не помітили. Запах алкоголю відчули, вже коли повертались з виклику. Якраз тоді карети й зупинили копи. Обидва водії на швидкій працюють не більше року. "Це злочин. Ці люди звільнені за статтею. Конкретно по статті", - заявив головний лікар Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Самойлов. "Пляму ми заробили сильну, тепер відмитися буде тяжко. По одному вчинку судять усіх", - каже водій швидкої Сергій Власов. Після інциденту перевіряти водіїв на стаціях екстреної допомоги у місті будуть частіше та ретельніше.

Кореспондент ТСН Лілія Родна

Повʼязані теми:

Наступна публікація