Патріарх Філарет назвав дії РФ у Криму аморальними

Патріарх Філарет назвав дії РФ у Криму аморальними

Філарет: Росія стала на бік неправди / Фото: golos.ua

УПЦ КП засуджує збройний сепаратистський заколот у Криму

Глава УПЦ КП, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет називає аморальними дії Росії щодо України.

"Є агресія Росії проти до України - це захоплення Криму. Ми вважаємо, що це є аморальний поступок кремлівського керівництва. Ми вважаємо, що Росія стала на бік неправди, і хто як не церква має викрити цих злочинців", - заявив Філарет. Він нагадав,

Крім того, Філарет заявив, що церква викриває кремлівське керівництво в неправді, пише УНІАН.

"Всьому світу відомо, що саме російські військові, знімаючи свої розпізнавальні знаки, і виступають в якості кримської самооборони", - сказав Філарет,  закликавши російські війська негайно піти з Криму.

Крім того, у заяві архієреїв Української православної церкви Київського патріархату йдеться про категоричне засудження сепаратизму, закликів до відділення від України її частин або до федералізації.

"Україна – єдина і неподільна, а всі її громадяни, незалежно від національності, мови, віросповідання чи місця проживання – єдиний український народ", - наголошується в заяві архієреїв.

"Особливо ми засуджуємо збройний сепаратистський заколот, вчинений наприкінці лютого цього року в Автономній Республіці Крим, та подальшу окупацію Криму російськими військами, яка триває досі", - підкреслюють архієреї.

Раніше повідомлялося, що патріарх Філарет закликав США та ЄС допомогти протистояти Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація