Під Києвом командир до смерті забив 33-річного солдата

Під Києвом командир до смерті забив 33-річного солдата

Під Києвом командир до смерті забив 33-річного солдата

Мобілізований перед тим скаржився на погрози ротного вбити його.

У військовій частині на Київщині мобілізованого чоловіка забили так, що той потрапив до шпиталю в комі. За кілька днів військовослужбовець, не приходячи до тями, помер, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Родичі загиблого солдата розповідають про постійний конфлікт із командиром роти. Із побоями Ігор Тимощук потрапляв до лікарні не раз.

"Голова розбита, череп розколотий позаду, рвана рана – так лікар говорив. Гематоми на обличчі, око розбите. На грудях гематоми", - розповів батько загиблого солдата Петро Тимощук.

Із тяжкими травмами солдата доправили з військової частини, де він проходив службу. 33-річного мобілізованого лупцювали неодноразово, скаржиться батько. Місяць тому його син уже лежав у шпиталі. Тоді через побиття він утратив слух на одне вухо. І після цього до місця служби вирішив не повертатися.

"Погрожував ротний цей, Войтенко, що вб'є його. Він особисто мені говорив, що його вб'ють", - твердить брат загиблого Вадим Тимощук.

У військовій частині на Київщині мобілізованого чоловіка забили до смерті

У військовій частині на Київщині мобілізованого чоловіка забили до смерті

Військова частина, в якій били і, на думку родичів, катували солдата, знаходиться в Семиполках. Це Броварський район на Київщині. Військовослужбовці цієї частини організовують спецзв'язок, в тому числі і в зоні АТО.

На КПП чергують троє бійців. У них наказ журналістів не пускати. "Там зараз займається прокуратура, робота ведеться", - пояснюють вони. Обіцяють, що керівництво вийде. Проте коли – їм не доповідають.

Про трагічний випадок, начебто, нічого не знають. Про нестатутні відносини ніколи не чули.

"Посадові особи, з якими я спілкувався і в частині, і в відповідних структурних підрозділах Генштабу, не підтверджують факт нестатутних відносин. Але щоб остаточно визначити цю інформацію, призначена службова перевірка", - твердить і речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Неофіційна версія військових – солдат у нападі епілепсії впав сам, розбив голову та помер. Попередній висновок – через серцеву недостатність.

Командир загиблого відмовився виходити до журналістів і відповідати на будь-які питання. "Я не маю права давати свідчення", - заявив він.

Напередодні командир роти був говіркішим із молодшим братом загиблого солдата. "Звоню до ротного, кажу, що ж ти наробив, ви звірі, чи хто ви такі? Як так можна за ніч убити людину? А він каже: та ти такий олень, як і він. Можеш сюди приїжджати – я і з тобою розберуся", - каже брат загиблого Вадим.

Тепер всі обставини загибелі солдата з'ясовують судмедексперти та слідчі військової прокуратури. У Генштабі пообіцяли витрати з поховання взяти на себе.

Цього місяця у Волинській області на території військової частини наклав на себе руки солдат строкової служби. Рідні загиблого ставлять цю версію під сумнів і підозрюють, що його вбили.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація