Радник президента розповів, які саме боєприпаси вибухають біля Балаклії

Радник президента розповів, які саме боєприпаси вибухають біля Балаклії

Фото: bal.at.ua

Детонація зменшилася, тож почали працювати танки й підтягують спецтехніку.

Під вечір на військових складах біля Балаклеї на Харківщині, де від близько третьої ночі 24 березня, вибухають снаряди через диверсію, зменшилася детонація. Тож задля локалізації надзвичайної ситуації там почали працювати танки - вони пробивають дорогу, підтягують спецтехніку.

Про це у Facebook написав радник президента України Юрій Бірюков.

"Точні цифри ніяк не можна, але трошки уточнень. Не було там ні 175 тисяч тонн, ні 125 тисяч тонн. Було набагато менше. Плутанина пов'язана з тим, що там майже половина зберігання - компоненти знятих з озброєння боєприпасів, які розбирали. На відео було видно розриви і хаотичні старти ракет ЗРК КУБ. Бетонні заглиблення бункери - тримають. Вигоріли всі зовнішні майданчики. Найголовніше, що і було метою диверсії, - якраз зберігається в бетонних капонірах", - уточнив Бірюков.

Радник глави держави наголошує, що "на сховища виділялися гроші, інфраструктура відновлювалася. Але грошей катастрофічно мало. Створити подібне в іншій точці України - зараз на це просто немає грошей".

Зазначимо, що пожежа на військовому арсеналі в Балаклії триватиме до 7 діб.

"Ми бачимо ситуацію, як вона розвивається. Це до одного тижня. Це може бути від декількох діб — до 7 діб, так як ми сьогодні розраховуємо. Все залежить від багатьох чинників", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Сьогодні, 23 березня, вночі на одному з найбільших в Україні складі боєприпасів - у Балаклії - відбулися вибухи. Цю інформацію офіційно підтвердила місцева влада, а на місце вирушила комісія при Міноборони.

У Балаклії в багатьох будинках вибиті шибки, вибухи лунають постійно. До міста зупинили подачу світла і газу, всі магазини там зачинені, а більшість жителів виїхали. Загалом із 10-кілометрової зони потенційного ураження евакуювали вже близько 20 тисяч осіб. Постраждала одна жінка 1962 року народження – її з пораненням у скроню госпіталізували до Харкова.

Чимало снарядів розлітаються, але не вибухають. Такі знахідки приносять до рятувальників самі місцеві жителі.

Тим часом урядова комісія з розслідування інциденту очікує зменшення інтенсивності вибухів, однак застерігає, що повертатися додому евакуйованим жителям Балаклії зарано – все ще надто небезпечно.

На складах Балаклії зменшилась інтенсивність вибухів

На складах Балаклії зменшилась інтенсивність вибухів

ТСН вдалось зняти вибухи в Балаклії з квадрокоптера

ТСН вдалось зняти вибухи в Балаклії з квадрокоптера

Повʼязані теми:

Наступна публікація