Російські ГРУвці оскаржать свій вирок

Російські ГРУвці оскаржать свій вирок

Євген Єрофеєв та Олександр Александров / Фото: Reuters

Про це повідомили адвокати росіян.

Російські ГРУвці Олександр Александров та Євгеній Єрофеєв не згодні зі своїм вироком і оскаржуватимуть його. Про це повідомила адвокат одного з засуджених Оксана Соколовська, передає кореспондент ТСН.

Як відомо, сьогодні Голосіївський суд Києва присудив росіянам по 14 років ув'язнення із повною конфіскацією майна. Термін, який вони провели у СІЗО, а це майже рік, буде враховано як частина відбування покарання. Прокуратура вимагала засудити росіян до 15 років.

Під судом від ранку чергували кілька автобусів з силовиками. ГРУвців привезли до суду у автозаку із кортежем поліцейських машин з ввімкненими сиренами, охороняли росіян автоматники.

На суді сьогодні була присутня мати українського військового Вадима Пугачова, який загинув у бою з ГРУвцями. Жінка від коментарів утрималась. Також на суд прийшли українські депутатки, адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков та її сестра Віра.

Нагадаємо, ГРУвці були затримані 16 травня 2015 року в зоні бойових дій в Луганській області. Під час допиту капітан Єрофеєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив сержант Александров.

Перед оголошенням вироку Александров та Єрофеєв відмовились визнавати свою провину. "Я нікого не вбивав, не стріляв, ні на кого не нападав, навіть не було такої мети. Прошу виправдати", - сказав Єрофєєв.

"Від усіх показань, даних раніше, я відмовляюся, оскільки надавав їх для збереження свого життя", - сказав Александров, додавши, що не згоден з жодним обвинуваченням прокуратури і попросив суд визнати його невинним.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація