Синоптики попередили про шквали і холоднечу в неділю

Синоптики попередили про шквали і холоднечу в неділю

Фото: Associated Press

Сильний вітер охопить майже усю територію країни

Синоптики прогнозують в деяких регіонах України в неділю, 4 серпня, складні погодні умови.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

"4 серпня внаслідок переміщення активного циклону у південній частині, східних, Дніпропетровській та Кіровоградській областях складні погодні умови: сильні грозові дощі, пориви вітру та шквали 17-22 м/с, в окремих районах 25-30 м/с, град (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий)", - йдеться у повідомленні.

Майже без опадів – лише на Півночі України, додає український синоптик Наталка Діденко.  "Натомість сильний вітер охопить майже усю територію країни. І хоча температура повітря коливатиметься у межах +20...+25 градусів, відчуватиметься вона нижчою – саме через холодні вітри", -  пише в соціальній мережі Діденко. 

Температура вночі 9-14°, на півдні країни - 15-19°; вдень - 18-23°.

"5 серпня місцями невеликий короткочасний дощ (вночі у східних областях помірний дощ), 6 серпня на більшій частині території України без опадів, лише вдень у західних та місцями північних областях невеликий короткочасний дощ, окремі грози", - додали у повідомленні синоптиків.

Температура вночі становитиме 8-13°, на півдні - до 17°; вдень - 18-23°, 5 серпня у південній частині та на Закарпатті, 6 серпня в Україні, крім східних областей, - 21-26°, на Одещині - до 30°.

У Києві та області 4 серпня очікується мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі становитиме 12-14°, вдень - 20-22°.

5-6 серпня у столиці і області теж буде мінлива хмарність. Місцями невеликий короткочасний дощ, окремі грози, лише вночі 6 серпня без опадів. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме 8-13°, вдень 5 серпня - 18-23°, 6 серпня - 21-26°.

Повʼязані теми:

Наступна публікація