Степанов розповів, де 1 вересня відкриють школи

Степанов розповів, де 1 вересня відкриють школи

У "червоних" зонах карантину школи не працюватимуть.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що 1 вересня навчання у школах розпочнуться. Заняття не відбудуться тільки у зонах з "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки. 

Про це він розповів під час брифінгу.

"За декілька днів буде 1 вересня… Навчання буде відбуватись у всі школах України, за винятком шкіл, які знаходяться в зонах з "червоним" рівнем небезпеки, тому що "червоний" рівень небезпеки означає дуже велику кількість хворих, яка була зафіксована за останні 14 днів. Тобто, епідеміологічна ситуація дуже напружена в таких містах або районах. У "зелених" та "жовтих" зонах у класі вчителі можуть працювати без маски за умови дотримання відповідної дистанції або з використанням захисного щитка", - заявив Степанов.

Міністр зазначив, що такі умови роботи необхідні тому, що у разі дотримання соціальної дистанції, ризик інфікування дуже суттєво знижується.

"Всі без виключення працівники школи повинні проходити температурний скринінг, коли вони заходять до школи. Звичайно, при будь-яких ознаках коронавірусної хвороби, при будь-яких симптомах – краще взагалі не приходити в школу, а якщо воно виявлено, треба відразу звернутися до лікаря і покинути школу", - додав він.

Нагадаємо, раніше Степанов розповів, що робити, якщо одна дитина у класі заразилась коронавірусною інфекцією.

Коронавірусна пандемія: Україна тимчасово закривається від іноземців та продовжує карантин

Коронавірусна пандемія: Україна тимчасово закривається від іноземців та продовжує карантин

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація