У День народження Ліни Костенко друзі розповіли про уславлену поетесу

У День народження Ліни Костенко друзі розповіли про уславлену поетесу

Ліна Василівна сьогодні приймає вітання / Фото: ТСН.ua

Сьогодні живій легенді виповнюється 83 роки.

Живій легенді української поезії Ліні Костенко сьогодні 83 роки, на її честь Богдан Бенюк влаштував справжній сюрприз для видатної письменниці, йдеться у "Сніданку з 1+1".

Ліна Костенко – одна з найвідоміших українських поетес. Але в першу чергу вона – жінка. Амулет на грудях, який Ліна Василівна практично завжди одягає, - показує її віру у традиції. На підмізинному пальці – один з улюблених перснів поетеси. Ліна Костенко вдягається скромно. Єдиний невід'ємний аксесуар на усіх фото – шалик. А от її зачіска практично не змінилася. 50 років тому у неї було таке ж коротке кучеряве волосся.

Ольга Богомолець знає Ліну Василівну 20 років і розкриває унікальну рису характеру поетеси.

"Ліна Василівна відчуває молекули брехні. Якщо людина каже те, що не відповідає правді – вона дуже сильно це відчуває", - поділилася подруга письменниці.

У Ліни Костенко є донька Оксана від польського прозаїка Єжи-Яна Пахльовського. Оксана викладає україністику у римському університеті, а також виховує доньку Ярославу. Другий чоловік Ліни Костенко - Василь Цвіркунов, з яким поетеса прожила понад чверть століття. У них є спільний син Василь. Він зараз проживає в Америці та займається програмуванням.

Це ледь не всі факти, які знаємо про Ліну Василівну, адже вона не публічна людина. Її ніколи не побачиш на червоних доріжках чи в гамірних компаніях.

Ліну Костенко пам'ятають за її історичний роман у віршах "Маруся-Чурай", "Берестечко" та геніальну лірику. Поетеса неодноразово відмовлялась від премій, звань та державних нагород. Їй не потрібна слава. Більше того, вона нічого не боїться. Більше 20 років Ліна Костенко їздить у Чорнобильську зону та знає усіх поіменно. Вже довгі роки триває її робота над книгою про Чорнобиль.

У 83-й День народження народний депутат та актор Богдан Бенюк влаштував справжній сюрприз для Ліни Василівни – студенти Бенюка привітали поетесу, декламуючи її вірші. Одна зі студенток ледь не розплакалась. А наприкінці спеціально для Ліни Василівни заспівали.

"Ви знаєте, я шалено щаслива, що живу в той час, коли живете ви, і я дякую вам за те… З Днем народження!" - зі сльозами на очах промовила студентка.

Живій легенді української поезії Ліні Костенко сьогодні 83

Живій легенді української поезії Ліні Костенко сьогодні 83

Повʼязані теми:

Наступна публікація