У справах Майдану за сім років винесено лише 21 вирок - Офіс генпрокурора

У справах Майдану за сім років винесено лише 21 вирок  - Офіс генпрокурора

Фото: УНІАН

Від початку цього року у справах Майдану постраждалими визнані понад дві тисячі осіб, каже Олексій Донський.

Керівник департаменту з розслідування справ Майдану Офісу генпрокурора Олексій Донський повідомив, що упродовж семи років суди винесли лише 21 вирок у злочинах, скоєних щодо учасників Революції гідності. Він зазначив, що "питання затягування судового розгляду є дуже болючим".

Про це Донський сказав у п'ятницю, 20 листопада, на пресконференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні набули законної сили обвинувальні вироки стосовно 21 особи... Ми теж вважаємо, що за 7 років 21 вирок - це дуже мало. Тобто, питання затягування судового розгляду є дуже болючим", - зазначив він.

За словами Донського, від початку цього року у справах Майдану постраждалими визнані понад дві тисячі осіб, 37 осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності, з яких 26 правоохоронців, троє суддів і вісім цивільних.

"Стосовно 27 підозрюваних було обрано запобіжний захід - тримання під вартою заочно", - сказав він.

За словами Донського, рішення про заочне тримання під вартою дає підстави для міжнародного розшуку обвинуваченого. Йдеться, зокрема, про такі рішення щодо президента-втікача Віктора Януковича, колишніх глав Міноборони та СБУ, правоохоронців різних рівнів.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд скасував заочний арешт Віктора Януковича в рамках розслідування справи про масові вбивства на Майдані під час Революції Гідності 18-20 лютого 2014 року. 

Апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича у справі про розгін Майдану

Апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича у справі про розгін Майдану

Повʼязані теми:

Наступна публікація