Україна та Нідерланди продовжать розслідування трагедії МН17

Україна та Нідерланди продовжать розслідування трагедії МН17

Розслідування катастрофи МН17 буде тривати

Слідчі обох країн погодилися подовжити термін дії відповідної угоди.

Представники правоохоронних органів України та Нідерландів обговорили перспективи подальшого розслідування катастрофи літака Boeing 777, що сталася влітку 2014 року в Донецькій області. Було схвалено рішення про необхідність продовження дії угоди про діяльність спільної слідчої групи з розслідування цього злочину, повідомляє прес-служба ГПУ.

У зустрічі взяли участь перший заступник генерального прокурора України Юрій Севрук, голова прокуратури Нідерландів Фредерік Вестербеке, керівник кримінальної слідчої групи Національної поліції Нідерландів та представники СБУ.

"Сторони констатували прогрес у спільному розслідуванні завдяки копіткій роботі слідчих по встановленню всіх обставин вчинення злочину і осіб, причетних до нього", - йдеться в офіційному повідомленні.

Вестербеке подякував українським учасниками зустрічі за те, що, не дивлячись на складну ситуацію в країні, українська сторона надала неоціненну допомогу у проведенні цього розслідування. "Хотів би зазначити про відданість українських правоохоронців у справі розслідування цього злочину. Без підтримки з боку української сторони було б неможливим зібрання тих доказів, які ми маємо у цій справі", - наголосив він.

У ході обговорення сторони дійшли згоди щодо необхідності інформування громадськості про хід розслідування і оприлюднення відповідної інформації вже найближчим часом та обговорили питання, пов'язані з поширенням такої інформації.

 

Нагадаємо, 17 липня 2014 року над територією Донецької області, що контролюється терористичною організацією "ДНР", був збитий пасажирський літак "Малайзійських авіаліній", який прямував рейсом Амстердам – Куала-Лумпур транзитом через територію України. Внаслідок трагедії загинуло 298 пасажирів та членів екіпажу.

З метою розслідування цього злочину в серпні того ж року було створено міжнародну спільну слідчу групу, до складу якої входять прокурори та представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представники Євроюсту.

Восени 2015 року були оприлюднені офіційні результати розслідування Нідерландів щодо катастрофи MH17. Згідно із версією міжнародних експертів, літак був уражений частинами ракети 9N314M, випущеної з ПЗРК "Бук".

У доповіді йдеться, що неможливо визначити точну позицію і кут запуску ракети, а також її швидкість і обставини на той момент. Експертами були зроблені розрахунки для визначення траєкторії польоту ракети, вихідна точка запуску якої була розташована на території близько 320 квадратних кілометрів на території Східної України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація