Українські контррозвідники забрали з "ДНР" ще одного екс-"міністра"

Українські контррозвідники забрали з "ДНР" ще одного екс-"міністра"

Фото: УНІАН

Він активно співпрацює зі слідством.

Контррозвідка Служби безпеки України успішно вивела на територію України колишнього "міністра аграрної політики і продовольства "ДНР".

Про це повідомляє СБУ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

"Завдяки успішній спецоперації наших контррозвідників черговий "урядовець" був виведений з ОРДЛО. Йдеться про колишнього "міністра аграрної політики і продовольства ДНР". Що ж змусило його тікати з "перспективної молодої республіки"? Все банально ‒ він просто став "незручним" як для самих терористів, так і для кремлівських кураторів. Після чергових кримінальних розборок за перерозподіл сфер впливу з подачі Захарченка, йому "інкримінували" зберігання зброї, зловживання "службовим становищем" та розкрадання майна в особливо великих розмірах, після чого він навіть певний час перебував у в`язниці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі він активно співпрацює зі слідством, надаючи покази про злочини Кремля на окупованих територіях Донбасу.

СБУ не називає імені виведеного "міністра". Серед чотирьох осіб, які з часу "заснування республіки", очолювали це "міністерство" інформація про звинувачення та затримання є лише щодо одного – Олексія Красильникова, який обіймав цю "посаду" від вересня 2014 року. Взимку того ж року з’явилась інформація про перерозподіл влади в "ДНР" та його затримання, згодом деякі ЗМІ повідомляли, що він втік до Росії.

В ОРДЛО "пєчаль-бєда": бандитські розбірки та криза "топ-менеджерів". Колишній сепаратистський "естеблішмент" сьогодні...

Опубліковано Служба безпеки України Вівторок, 25 вересня 2018 р.

Це вже не перший випадок втечі до України колишніх "міністрів" квазіреспублік. Раніше контррозвідники вивели на територію України екс-"міністра культури "ДНР" Юрія Лекстутеса. В інтерв’ю ТСН він розповів про "внутрішню кухню" бойовиків та суперництво із вбитим ватажком Захарченком.

"Міністр "ДНР" перейшов на бік України

"Міністр "ДНР" перейшов на бік України

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація