Унікальна вистава: на Херсонщині драму Лесі Українки зіграли серед лісу

Унікальна вистава: на Херсонщині драму Лесі Українки зіграли серед лісу

Творчий експеримент театру виявився надзвичайно вдалим.

В Олешківському лісі на Херсонщині презентували експериментальну "Лісову пісню" Лесі Українки. Декораціями для вистави стала справжня природа, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лісовий театр, на відміну від класичного, почався не з вішалки, а з обробки від комарів. У виставі були справжні вогонь і дим, дерева, пісок і навіть водойми. Драма з відомим ще зі школи сюжетом відбувалася в автентичному антуражі навколо глядачів. Персонажі виринали з темряви, вигулькуювали з-за дерев, виходили з води, і все – під живі співи.

В лісі Херсонщини представили експериментальну виставу "Лісова пісня"

В лісі Херсонщини представили експериментальну виставу "Лісова пісня"

Глядачі були вражені та зізнаються, що хоч у такій виставі не все було за класичним сценарієм, але тепер навряд чи зможуть сприйняти "Лісову пісню" на академічній сцені. "Чудова адаптація", "дуже емоційно", "органічно на природі дивилася вистава" - так відгукувалися про побачене театрали.

Режисер Сергій Павлюк каже, що ця постановка була створена виключно для лісу. Репетиції тривали три місяці, і обов'язково повторюватимуть іще, але для школярів – тільки у світлу частину доби. "Коли ти працюєш на свіжому повітрі, це виснажує. Але, з другого боку, ти не сидиш в театрі, ти бачиш сонечко, бачиш, як росте травичка, і настрій підіймається", - розповів режисер Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша.

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Наступна публікація