В Україні змінили правила поховання померлих від коронавірусу

В Україні змінили правила поховання померлих від коронавірусу

Ілюстрація / Фото: Associated Press

У МОЗ радять запобігати скупченню людей на похороні.

Міністерство охорони здоров'я оновило для українців рекомендації щодо поховання померлих у результаті захворювання на коронавірус. Згідно з алгоритмом, людину, яка хворіла або мала підозру на COVID-19, і померла, повинні були ховати у герметичному мішку, тепер його мають використовувати лише за певних обставин.

Про це сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, ховати у мішку рекомендують у разі, якщо з тіла померлого виділяється чимала кількість рідини. Оскільки існує ризик потрапляння крапель біологічного матеріалу зараженого на слизові оболонки здорової людини. 

"Ми оновили рекомендації щодо поховань 4 серпня, пішли на спрощення. Там написано використовувати мішки у разі, якщо з тіла померлого виділяється неадекватно велика кількість рідини. Якщо виділяється, то можуть загорнути, бо можуть бути бризки і є ризик потенційного потрапляння крапель", — пояснив Ляшко.

Також у МОЗ рекомендують уникати скупчення людей під час прощання з померлим. А також дотримуватися маскового режиму, дистанції, користуватися антисептиками і рукавичками.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я попередила про імовірне зростання смертності від наслідків коронавірусної інфекції цієї зими.

Як повідомлялося, в Україні 27 серпня зранку кількість інфікованих коронавірусом зросла до 112 059. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 1900.  Також зафіксували 49 смертей, що є антирекордом від початку пандемії, та 763 людини, які одужали. 

Новий антирекорд: в Україні від коронавірусу за добу померло 49 людей

Новий антирекорд: в Україні від коронавірусу за добу померло 49 людей

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація