В Україні знов почав діяти адаптивний карантин

В Україні знов почав діяти адаптивний карантин

Фото: Associated Press

Сім областей опинились в "помаранчевій" зоні.

Від середи, 24 лютого, Україна повернулася до адаптивного карантину з поділом областей на зони за рівнем коронавірусної небезпеки.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 24 лютого. 

До "червоної" зони, за оновленими даними, потрапила лише Івано-Франківська область, де триває спалах коронавірусу. Суворий карантин на Прикарпатті запровадять опівночі 26 лютого. Там можуть обмежити роботу громадського транспорту, діяльність ТРЦ та відвідування закладів освіти.

Сім областей відсьогодні опинились в "помаранчевій" зоні: Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська, Тернопільська. Там заборонять масові заходи за участі понад 20 осіб, роботу хостелів та туристичних баз. Не буде планових госпіталізацій в лікарнях. Крім того, за необхідності можуть припинити роботу спортзали, фітнес-центри та заклади культури. Ці обмеження будуть переглядати не частіше, ніж раз на два тижні.

 

Усі інші регіони належать до "жовтого" рівня епідеміологічної небезпеки. Опинився тут і Київ. Саме ця карантинна зона була базовою. Зокрема, тут дозволені масові заходи та відвідування закладів освіти групами понад 20 осіб, заклади громадськго харчування працюватимуть від 07:00 до 24:00.

Новини України: регіони знову ділять на карантинні зони

Новини України: регіони знову ділять на карантинні зони

Регіонів у "зеленій" зоні наразі немає. 

Як повідомлялося, Кабінет міністрів подовжить адаптивний карантин в Україні з поділом на "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону" зони, аби не допустити колапсу медичної системи. Рішення ухвалили під час засідання 17 лютого. Якщо у якійсь із зон погіршиться епідеміологічна ситуація, то місцева влада повинна вжити необхідних заходів з метою недопущення погіршення захворюваності. Зокрема, якщо один із показників "жовтої" зони, буде перевищений, то регіон перейде до "помаранчевого" рівня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація