Велика втрата для України: реакція соцмереж на смерть Марчука

Велика втрата для України: реакція соцмереж на смерть Марчука

Фото: УНІАН

Політику було 80 років.

У четвер, 5 серпня, помер Євген Марчук, колишній прем'єр-міністр та голова Служби безпеки України. Як написала на своїй сторінці у Facebook його дружина Лариса Івшина, у Марчука зупинилось серце. У СБУ додали, що він інфікувався COVID-19, який і спровокував гостру серцево-легеневу недостатність.

На сумну звістку про смерть видатного українського політичного діяча одразу відреагували перші особи держави, політики, журналісти та громадські діячі. Вони у своїх соцмережах висловили співчуття родині та пригадали, який внесок зробив Марчук у розбудову України.

Президент України Володимир Зеленський

Зеленський висловив співчуття з приводу смерті четвертого прем'єр-міністра та ексголови Служби безпеки України Євгена Марчука та нагадав, що Марчук під час участі в перемовинах у ТКГ сприяв встановленню режиму тиші на Донбасі.

"Не стало генерала Євгена Марчука. Усе своє життя він присвятив захисту національних інтересів України. Завдяки зокрема його зусиллям у ТКГ на Донбасі був встановлений режим тиші, що зберігається дотепер. Його досвід – неоціненний. Щирі співчуття родині й близьким. Вічна пам'ять", - написав Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков

Мер Києва Віталій Кличко

Очільник столиці зазначив, що знав Євгена Кириловича особисто і що він був частиною епохи становлення незалежної України.

Окрім чинних політиків, свої слова співчуття висловили і колишні чиновники, а також громадські діячі, журналісти, нардепи. Дуже зворушливий пост написала дружина Євгена Марчука головна редакторка газети "День" Лариса Івшина.

"Один такий на цілому світі...", - написала вона.

Нагадаємо, Євген Кирилович Марчук (нар. 28 січня 1941, Долинівка, Гайворонський район, Одеська (нині Кіровоградська область), УРСР, СРСР) — український державний діяч, 4-й прем'єр-міністр України (керував урядом: 6 березня 1995 (до 8 червня 1995 року — виконувач обов'язків прем'єр-міністра) — 27 травня 1996), генерал армії України, кандидат юридичних наук. Марчук очолював СБУ, уряд та навіть балотувався в президенти України. Пішов із життя 5 серпня 2021 року у віці 80 років.

Новини України: помер 80-річний політик Євген Марчук

Новини України: помер 80-річний політик Євген Марчук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Смерть Євгена Марчука
Наступна публікація