Волонтери з Волині випікають і доставляють на передову домашній хліб

Перевезення влаштовують щомісяця.

Домашній хліб для передової. Волонтери з Волині щомісяця долають сотні кілометрів, аби бійці на фронті змогли покуштувати духмяноъ випічки. Для наших захисників її випікають за своєрідною давньою технологією, аби  була ще смачнішою та поживнішою. А головне - нагадувала хлопцям, що їх дуже чекають вдома, йдеться в ТСН.12.00.

Віктор чотири роки тому ризикнув і відкрив пекарню у віддаленому волинському Любомлі. Справа пішла. Хлібом, пиріжками та круасанами смакують у трьох районах області. Та найголовніше – свіжу випічку їдять на Сході наші захисники. Ідея возити хліб на Схід виникла несподівано.

«Саша почав Положевець їздити. Каже, що допоможи паливом. Я кажу, то, може, хліба давай передамо. І так воно понеслась», - розповідає власник пекарні Віктор Козел.

Олександр - товариш Віктора - уже чотири роки возить до зони АТО хліб та здобу. Раніше їздив майже щотижня. Тепер - щомісяця. Але кожна зустріч незабутня.

ВідеоВолонтери з Волині щомісяця везуть для військових на передову духмяний хліб

Для наших захисників хліб випікають за своєрідною давньою технологією у віддаленому волинському Любомлі. Згодом, небайдужі люди сотні кілометрів везуть його на фронт, аби нагодувати українських військових.

Волонтери з Волині щомісяця везуть для військових на передову духмяний хліб

«Багато є таких, що їх не знаю, але зустрічають як своїх. Наче тисяча років знайомі. Багато кажуть, не треба вже нічого везти, просто приїдьте самі, тоді вони чують, що не самі і не кинуті просто», - каже волонтер Олександр Положевець.

Олександр розповідає, за чотири роки було більше сотні поїздок.  Бус завжди заповнений ущент. Воїнам передали квадракоптер, тактичні навушники, глушники на зброю. І як же без смаколиків!

А вже інший Олександр. Це зараз він возить хліб. Ще два роки тому  його отримував у самісінькому пеклі - в Дебальцевому. 23-річний хлопець із позивним "Черешня" пішов служити у батальйон «Волинь». Після повернення з АТО його та ще трьох воїнів АТО працевлаштував у своїй пекарні Віктор. Тож не довелося їхати у сусідню Польщу, покидати молоду дружину і маленьку донечку.

Хліб із Любомля - найсмачніший. Хвалиться технолог, пані Ніна. Адже печуть його за стародавньою технологією. На заквасці. І що  важливо -  піч не електрична, а на дровах. Від цього зовсім інший смак.

«Для хлопців на Схід ми випікаємо хліб «Світязький». Вони хочуть із житньої муки, такий із змішаної валки, також випікаємо здобу», - каже технолог.

Зазвичай хлопці просять хлібці, зовсім маленькі. А якщо круасани, то дуже вже їм полюбилися із шоколадом.

Сім годин - саме стільки треба для приготування хліба. Потім сотні кілометрів, і він, смачний та духмяний, уже в холодних окопах на Сході.

Залиште свій коментар