Жителька Миколаєва провалилась у підвал, пролетівши три метри, а чоловік з сином тікали через вікно

Жителька Миколаєва провалилась у підвал, пролетівши три метри, а чоловік з сином тікали через вікно

Будинок, що обвалився, зведений майже сто років тому.

Рятувальники визволяли жінку півтори години.  

Жителька Миколаєва у власному будинку провалилась під землю. Сталося це у старому одноповерховому домі у центральній частині міста. Вночі жінка встала з ліжка і побачила, як на її очах по стінах почали розповзатися тріщини. Вона не встигла отямитись, як опинилась у підвалі, глибиною три з половиною метри. Про подробиці інциденту йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Подивилася, тріщина пішла. Потім пішла в кімнату, тріщина за шафою, тріщить, потім вона пішла в інший бік, ближче до телевізора, і над сервантом. Я звалилася", - розповіла постраждала Олена Балахонцева.

Жінка упала в дірку в підлозі, пролетіла три метри у підвал та опинилася під завалами. Визволяли Олену півтори години. Рятувальники кажуть, що вижила вона дивом.

"Коли сталося обвалення, розвалилася шафа і частина шафи, стінка впала прямо над її головою. І на цю частину шафи потрапляли інші речі, дверний проріз і брила", - повідомив помічник керівника чергової зміни ГУ ДСНС України у Миколаївській області Олександр Задорожний.

Жителька Миколаєва провалилися під землю у власному будинку

Жителька Миколаєва провалилися під землю у власному будинку

Те, що Олена - єдина, хто потрапив під завал, - теж збіг обставин. У цій же кімнаті був син жінки, який встиг вибігти. Врятувався і її чоловік.

"Там почалося сипатися, вона провалилася, я швидко вибіг через вікно, почав кричати допоможіть, допоможіть, потім вибіг на вулицю, покликав сусідів", - розповів чоловік потерпілої Костянтин Балахонцев.

Нині житло Балахонцевих опечатане. Сусіди - мешканці інших двох квартир одноповерхового будинку - мали теж відселитися у гуртожиток, проте відмовились.

"Самі відремонтуємо", - говорять вони.

У будинку відключили газ, воду, каналізацію та електрику до завершення ремонту. Але до його початку ще мають провести експертизи.

"Інститут дасть висновок, доцільність відновлення. Можливий ремонт будинку, звичайно. Хоча він старої споруди, без дотримання державних норм будівництва на даний момент. Стрічковий фундамент, тонкий. Будемо відновлювати", - зазначив заступник керівника управління з питань надзвичайних ситуацій Миколаївської міськради Олександр Тунітовський.

Будинок, що обвалився, зведений майже сто років тому. Розташований він у районі міських катакомб. До того ж під будівлею був величезний підвал, яким останні десять років ніхто не користувався.

Нагадаємо, що в Кіровському Донецької області шестеро хлопців залізли на старий недобудований приватний будинок, який обвалився. Інцидент стався ввечері 8 липня. Залізобетонне перекриття не витримало ваги підлітків і перекинулося. На щастя, ніхто не постраждав.

Журналіст ТСН Олена Ваніна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація