"Жодних котлет": кухарів і кондитерів в Україні навчатимуть за новим стандартом

"Жодних котлет": кухарів і кондитерів в Україні навчатимуть за новим стандартом

Фото: УНІАН

Буде змінено і практичні, й теоретичні заняття кухарів та кондитерів.

У вересні 2021 року Міністерство освіти та науки разом з амбасадором реформи професійної освіти Євгеном Клопотенком розпочне масштабний проєкт зі зміни підготовки кухарів та кондитерів на базі двох київських училищ.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

У МОН підтвердили, що учні-кухарі досі вчаться за освітнім стандартом 2007 року, тоді як ринок праці вимагає від випускників вже інших навичок. А тому в межах проєкту його учасники опанують сучасні практики та по-новому вчитимуть теоретичний матеріал. А викладачі закладів, котрі беруть участь в експерименті, пройдуть підвищення кваліфікації.

"Проєкт, який плануємо запустити восени, триватиме кілька років і охопить новою програмою весь навчальний курс для учнів пілотних груп", – розповів заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Своєю чергою, відомий кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко уточнив, що це лише перший етап реформи, аби зробити професію кухаря престижною. Надалі ж планується створити нову навчальну програму рівня провідних світових кулінарних шкіл. 

"Ми створюємо зразкове професійне училище, досвід якого стане прикладом для професійних училищ по всій Україні. На першому етапі студентів забезпечили комфортними умовами для навчання та сучасною технічною базою. На черзі створення нової навчальної програми рівня провідних світових кулінарних шкіл. Жодних котлет і радянського підходу до навчання", – Євген Клопотенко. 

Одним із закладів, який візьме участь в проєкті, попередньо, стане Навчально-практичний центр кулінарії та кейтерингу Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва.

Як повідомлялося, кулінарний експерт Євген Клопотенко став одним із амбасадорів реформи професійної освіти і допоможе покращити навчання кухарів. У МОН підписали із ним відповідний договір. 

Смачний та корисний ланч-бокс для школяра від Євгена Клопотенка і Фросі

Смачний та корисний ланч-бокс для школяра від Євгена Клопотенка і Фросі

Повʼязані теми:

Наступна публікація