Кличко отримав тимчасове посвідчення мера Києва

Кличко отримав тимчасове посвідчення мера Києва

Кличко позує перед фотокамерами, хизуючись посвідченням мера столиці / Фото: Macey J Foronda

Новообрана Київрада зібралася на своє перше пленарне засідання.

Щойно на першому пленарному засіданні Київської міської ради новообраний мер столиці Віталій Кличко отримав тимчасове посвідчення міського голови столиці, а також склав присягу мера.

Коли Кличко зайшов до зали, то всі новообрані депутати (а їх зібралося 109 зі 119 офіційно обраних) встали і привітали його оплесками. Кличко сів у першому ряду, а вже після оголошення результатів виборів та отримання тимчасового посвідчення пообіцяв з трибуни боротися з корупцією в Києві, ввести електронне урядування, а також зробити перевірку фінансової діяльності попередньої влади столиці.

"Я не обіцяю, що вже завтра в місті настане рай. Адже в нас є чимало проблем, які потрібно вирішувати. Моя мета – щоб кожен у цьому місті бачив позитивний результат роботи міської влади", - сказав Кличко.

Крім того, мер пообіцяв залучити в Київ інвесторів.

Серед присутніх була помічена Леся Оробець, яка також хотіла стати мером Києва, але їй забракло голосів. Натомість вона пройшла у Київраду як депутат за партійним списком. Проте вже встигла відмовитися від цього мандата, адже в неї є інший – народного депутата. З тієї ж причини відмовився і Олег Ляшко.

«Наша команда приступила до роботи в Київраді», - підписала фото нардеп Леся Оробець. На світлиці вона позначила Ігоря Федоренка, Олега Петровця та Олену Галушку, які стали депутатами від партії Оробець «Нове життя» / Фото: zootoday.com

Перше засідання Київради триватиме ще півтори години, доки поіменно оголосять обраними всіх депутатів.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада достроково припинила повноваження Кличка як народного депутата.

Повʼязані теми:

Наступна публікація