Американські аналітики повідомляють про успіхи ЗСУ на Донеччині: що відомо

Американські аналітики повідомляють про успіхи ЗСУ на Донеччині: що відомо

ЗСУ мають успіхи на фронті в Донецькій області. / Фото: Associated Press

Українські захисники здійснили кілька локалізованих контратак.

Збройні сили України сили могли досягнути додаткових здобутків під час нещодавньої контратаки на південний захід від Авдіївки Донецької області.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму новому звіті.

"Українські сили, ймовірно, досягли додаткових незначних здобутків під час нещодавньої контратаки на південний захід від Авдіївки", - йдеться у звіті.

Фахівці з посиланням на геолокаційні кадри за 8 травня показують, що ЗСУ, ймовірно, здійснили подальше незначне просування на північ від Водяного, що за 7 км на південний захід від Авдіївки, у районі, де, за оцінками ISW, українські сили провели обмежену контратаку. До слова, раніше в ISW зазначали, що повідомлення про українські контратаки по всій Донецькій області є частиною поточної моделі локалізованих та обмежених контратак.

Також, наголошують аналітики ISW, українські сили, ймовірно, провели успішну обмежену контратаку на заході Донеччини. Геолокаційні кадри, що опубліковані 9 травня, показують, що ЗСУ здійснили контратаку поблизу селища Новодонецьк, яке розташоване за 50 км на південний захід від міста Донецьк, і незначно просунулися в цьому районі.

Ситуація в Донецькій області. Карта боїв ISW.

Нагадаємо, командир полку "Азов" Андрій Білецький повідомив, що у результаті наступальних дій 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ на Бахмутському напрямку розгромлено підрозділи 72-ї бригади РФ, а також фактично повністю знищено 6-ту і 8-му роти цієї бригади.

Читайте також:

Пекло в Авдіївці: у місті лишилася тільки одна дитина, її ховають батьки

Пекло в Авдіївці: у місті лишилася тільки одна дитина, її ховають батьки

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація