Боєць АТО з Чечні провела паралелі між боями в Ічкерії та на Донбасі

Боєць АТО з Чечні провела паралелі між боями в Ічкерії та на Донбасі

Окуєва вважає, що дії РФ можуть бути тільки початком

РФ використовують ті ж методи на в Україні, вважає Окуєва.

Боєць АТО та учасниця чеченського батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва порівняла бойові дії РФ в Чечні та Україні.

В ексклюзивному інтерв'ю для ТСН Окуєва розповіла про те, що після оголошення незалежності в Ічкерії ситуація там розвивалася так само, як і на Донбасі – до озброєних бійців надсилали російських інструкторів, які розхитували ситуацію.

"Я б звернула увагу на таку подібність. Після оголошення про незалежність Чеченської республіки Ічкерія знайшлися люди в рівнинних районах, які називали себе опозицією Дудаєву. Їх підкуповували і озброювали. До них засилали російських інструкторів і бійців. Вони розхитували ситуацію. Вони планували штурм Грозного. Привід був такий самий, як зараз, – захист російськомовного населення, яке нібито страждало і проти якого нібито проводився геноцид", - розповіла Окуєва.

Вона додала, що якщо ситуація в Чечні і справді подібна ситуації на Донбасі, то дії дії РФ в Україні – тільки початок.

"Якщо розглядати цю паралель, виходить, що теперішні дії Росії в Україні – це тільки початок", - сказала вона, додавши, що наразі світова спільнота більше підтримує Україну, ніж Чечню свого часу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація