Герої АТО. Історія родини "кіборга", який віддав життя за Україну

Герої АТО. Історія родини "кіборга", який віддав життя за Україну

Ігор Римар героїчно боронив Донецьке летовище

Мама бійця, звертаючись до людей, просила допомагати не лише її синові, але й усім іншим пораненим захисникам України.

За часи конфлікту на Донбасі українці довели, що здатні гуртуватися і не втрачати людяності у часи лиха, не зважаючи на власні жахливі втрати.

Прикладом самовідданості стала родина загиблого "кіборга" Ігора Римаря, якого не вдалося врятувати у київському шпиталі.

27-річний десантник, який захищав Донецький аеропорт, потрапив в епіцентр вибухів 9 січня та залишився без гортані, щелепи і без руки. Медикам вдалося зберегти йому життя, і родина почала збирати гроші на операції, протези та реабілітацію. Волонтери допомагали родичам Ігоря, а після сюжету ТСН, кошти почала збирати вся країна.

Ще тоді мама "кіборга", звертаючись до людей на камеру біля шпиталю, просила допомагати не лише її синові, але й усім іншим пораненим захисникам України.

На жаль, лікарям не вдалося витягти Ігоря з того світу. Він мав надважкі травми та помер через ускладнення.

А за тиждень після смерті бійця вдова Леся Кузь усі зібрані на протези кошти - більше 222 тис. грн - переказала "Волонтерській сотні". Волонтери кажуть, що це перший подібний випадок із такою великою сумою.

Вдова "кіборга" передала зібрані на лікування чоловіка гроші у шпиталь

Вдова "кіборга" передала зібрані на лікування чоловіка гроші у шпиталь

Родина героя - з села Ріпинці, що на Тернопільщині. Ігор та Леся одружилися лише два роки тому. Ігор був звичайним заробітчанином у Росії, проте коли почалася війна, то відмовився від заробітків у окупантів.

Ще під час служби в армії у десантних військах йому пророкували гарну кар'єру, але тоді він не залишився служити далі. Коли ж його призвали на війну, Ігор вирішив йти боронити свою країну.

Як повідомлялося 4 лютого, після обстрілу Павлополя маріупольські лікарі рятують поранених військових. У лікарню потрапили троє – ті, хто не встиг забігти у бліндаж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація