Очільник Антитерористичного центру розповів про систему роботи АТО

Очільник Антитерористичного центру розповів про систему роботи АТО

Фото: Міноборони України

Маліков запевнив, що кожна людина, задіяна в АТО, знає своє завдання.

Антитерористичний центр є об'єднаним штабом з оборони і захисту України від бойовиків на Донбасі.

Про це заявив глава Антитерористичного центру СБУ Віталій Маліков, який курирує АТО на Донбасі, у інтерв'ю "ЛІГА.net".

"Ми говоримо, що у нас антитерористична операція, але фактично ми розуміємо, що у нас - війна. Є багато питань щодо оперативних дій. Потрібна синхронізація дій. Глобально ми націлені на відновлення системи державного управління", - наголосив він.

Маліков також зазначив, що найголовнішими завданнями Центру є формування та підтримка проукраїнських організацій, захист інформаційного простору, боротьба з пропагандою РФ, захист українців від тероризму.

"Наприклад, коли ми стояли під Спартаком у січні 2014-го і повинні були заходити в Донецький аеропорт, то там було винятково російське телебачення. Але коли ти говориш з місцевими, то вони хоч і говорять на щирій українській мові - вони абсолютно зомбовані. Тож в інформаційному плані у нас багато роботи", - додав очільник Антитерористичного центру.

Водночас він запевнив, що наразі взаємодія між Генштабом, бійцями АТО, армією та МВС систематизована.

"Є командувач, є додані сили. Кожен знає, що він повинен робити. Є, звичайно, проблеми. Суспільству про це добре відомо - можна згадати скандал із "Айдаром", "Торнадо", - сказав Маліков.

За його словами, зокрема, виконувач обов'язків голови СБУ Василь Грицак створив Сили спеціальних операцій, які і стали однією системою.

"Ми зібрали навколо себе всі розвідувальні підрозділи, які стоять уздовж всієї лінії розмежування – "Дніпро-1", "Гарпун", "Миротворець" тощо. Ми їх об'єднали, вишикували в одну систему, щоб не було таких ситуацій, коли в якомусь районі злітають 17 безпілотників, і ніхто не знає, кому вони належать. Ми зібрали всіх начальників розвідок, всіх командирів, відпрацювали алгоритм. Сьогодні бійці вже працюють в конкретній системі - кожен знає свій сектор і свої завдання", - зауважив Маліков.

Нагадаємо, раніше у штабі АТО запевнили, що українські бійці готові відреагувати на будь-який розвиток ситуації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація