Патруль ОБСЄ потрапив у зону обстрілу біля блокпоста бойовиків "ДНР"

Патруль ОБСЄ потрапив у зону обстрілу біля блокпоста бойовиків "ДНР"

Фото: УНІАН

Патруль негайно залишив цей район

Патруль СММ ОБСЄ опинився в зоні обстрілу поблизу блокпоста збройних формувань біля Оленівки в Донецькій області і був вимушений негайно залишити той район.

Про це йдеться у щоденному звіті ОБСЄ.

"5 травня, перебуваючи на блокпості збройних формувань у н. п. Оленівка (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька), команда СММ у складі 4 спостерігачів, завданням яких було перевезти одного члена патруля до підконтрольних урядові районів, чула 5 артилерійських пострілів (за оцінкою, з мінометів) на невстановленій відстані неподалік, а також спостерігачі чули подальші вибухи (відчули ударну хвилю від них) на відстані 300–400 м на західно-північний захід від своєї позиції. Патруль негайно залишив цей район", - йдеться у звіті.

У звіті зазначили, що місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, зафіксувавши, зокрема, різке зростання кількості таких порушень у районах на захід від Донецька, та зменшення кількості порушень режиму припинення вогню у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом. 

СММ зафіксувала спричинені обстрілом пошкодження трьох житлових будинків у Олександрівці. "Члени збройних формувань як і раніше не пропускали патрулі СММ через блокпости вздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій та Луганській областях", - зазначили у звіті. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація