США занепокоєні загостренням агресії РФ на Донбасі - Блінкен

США занепокоєні загостренням агресії РФ на Донбасі - Блінкен

Фото: Associated Press

Держдеп закликав Україну до реформ задля "зміцнення демократії та інтеграції в НАТО".

США висловлюють непохитну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України на тлі агресії Російської Федерації на Донбасі і в Криму.

На цьому очільник американського Державного департаменту Ентоні Блінкен наголосив під час телефонної розмови із українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою 31 березня, йдеться на сайті Держдепу

Зазначається, що держсек стурбований ситуацією з безпекою на сході України і співчуває у зв'язку із загибеллю чотирьох українських захисників під час обстрілів російських військ поблизу селища Шуми Донецької області.

Водночас Блінкен підкреслив "важливість просування верховенства закону і економічних реформ для зміцнення демократичних інститутів України і її євроатлантичної інтеграції".

Посадовці також обговорили зусилля з протидії пандемії COVID-19 і просування спільних інтересів у боротьбі з наслідками зміни клімату

Як повідомлялося, 31 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у телефонній розмові обговорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном напрями взаємодії між країнами у політичній та безпековій сферах. 

Новини світу: лідери Росії, Німеччини та Франції обговорили ситуацію на Донбасі

Новини світу: лідери Росії, Німеччини та Франції обговорили ситуацію на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація