Стала відома кількість мирних донеччан, що загинули через війну на Сході

Стала відома кількість мирних донеччан, що загинули через війну на Сході

Фото: pixabay.com

У поліції Донецької області оприлюднили статистику за останні 8 місяців бойових дій.

За останні вісім місяців через бойові дії в Донецькій області загинув 21 мирний житель. Ще 94 людини були поранені.

Про це у своєму Facebook написав очільник Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Він також повідомив, що за цей період на Донеччині знизилася кількість кримінальних правопорушень.

Так, порівняно з 2015 роком цьогоріч кількість тяжких злочинів зменшилася на 868 випадків, а особливо тяжких — на 1657. До статистики входять злочини, скоєні в тому числі бойовиками "ДНР".

Аброськін назвав зниження криміногенності в області заслугою як поліції, так і Нацгвардії, СБУ та підрозділів ЗСУ.

"Важливо попередити правопорушення, а якщо все-таки сталося — знайти злочинця по "гарячих слідах". Так, з 122 вбивств загальнокримінальної спрямованості, 101 — розкрито. З 134 фактів тяжких тілесних ушкоджень, 126 — розкрито з урахуванням минулих років. А з 131 розбійних нападів, розкриті з урахуванням минулих років 110", — уточнив він.

Також поліції вдалося задокументувати діяльність 9 організованих злочинних угруповань на Донеччині. Крім того, стала відома статистика незаконного обігу зброї.

"Зареєстровано 856 фактів вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин. Вилучено вогнепальної зброї — 129 од.; боєприпасів — 473 634 шт.; вибухових речовин — 60,02 кг; а також 95 823 гр наркотичних засобів", — повідомив Аброськін.

Нагадаємо, нещодавно заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука повідомив, скільки українських громадян було незаконно вивезено до Росії під час бойових дій на Донбасі. До слова, більшість із них наразі перебувають у статусі зниклих безвісти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація