Тимчук розповів про провал атаки бойовиків на Світлодарській дузі

Тимчук розповів про провал атаки бойовиків на Світлодарській дузі

Військова розвідка ДНР дуже помилялася.

Українські військові 54-ї окремої мотопіхотної бригади дали відсіч бойовикам під час спроби великого наступу на так званій Светлодарській дузі в Донецькій області.

За даними народного депутата України, координатора "Інформаційного опору" Дмитра Тимчука, основні бойові дії розгорнулися на ділянці між Лозовим і Нижнім Лозовим по обидва боки траси Е40.

"Зрозумівши, що інтенсивні вогневі нальоти, включно із схемами "танк+міномети" і "БМП+міномети", а також дії піхотних груп бойовиків  за підтримки мінометів і станкових гранатометів, діють на українські війська мінімально, бойовики вирішили різко наростити зусилля. Тим більше, що протистоїть їм на цій ділянці 54-та окрема мотопіхотна бригада ВСУ (а тим більше, на стику двох батальйонів) не могла вважатися серйозним супротивником за "даними військової розвідки ДНР"", - зазначив нардеп.

За його даними, терористи потай підтягнули артилерію і посилили свої передові підрозділи, злочинці вирішили одним коротким, але потужним нічним ударом відкинути сили АТО.

Однак "військова розвідка ДНР" дуже помилялася. За їхніми даними, українські військові не мали відповідних сил для відбиття атаки, але ЗСУ володіли і бронетехнікою, і серйозним потенціалом вогневих засобів, "дозволених" Мінськими угодами.

Як зазначив Тимчук, зважаючи на це, ударна група противника (до двох рот із танковим взводом і до десятка ББМ), з вихідної позиції в районі між Нижнім Лозовим і Логвиновим, потрапила під щільну вогневу обробку сил АТО з замаскованих і обладнаних позицій. Одночасно підрозділи ЗСУ, розділившись на дві підгрупи, завдали удару по противнику з двох сторін, переносячи удар у тил (фактично - з опорного пункту бойовиків, який прикривав її лівий фланг).

"Характерно, що в цей самий час артилерія противника нанесла вогневі удари по власній ударній групі і опорному пункту. Під ударами українських військ та "дружнього вогню" ударна група противника відійшла, а "вивільнені" позиції зайняли сили АТО (ті самі "стратегічні висоти", про які так багато говорили в соцмережах, хоча термін "стратегічні" ми в цьому випадку не використовували)", - додав народний депутат.

Командування російсько-терористичних військ одразу почало вживати відповідні заходи, перекинувши резервні підрозділи та завдавши потужні вогневі удари.

У результаті, як повідомив Тимчук на своїй сторінці в Facebook:

- сили АТО продемонстрували високий рівень боєготовності і здатність ефективно реагувати на зміни оперативної обстановки, не порушуючи умови Мінських домовленостей;

- ніхто Вуглегірськ, Санжаровку та інші населені пункти не оточував і не штурмував;

- "сотні вбитих карателів і десятки одиниць знищеної техніки" існують виключно в уяві пропаганди бойовиків;

- ніяких проривів і тим більше "перевірок і тренувань проривів" ніхто не влаштовував, для терористів може бути тільки один висновок: будь-яка провокація повинна закінчуватися ударом по зубах.

Нагадаємо, що під Дебальцевим бойовики втратили цілий взвод після невдалої атаки на позиції ВСУ.

Другу добу поспіль на Світлодарській дузі не вщухає ворожа агресія

Другу добу поспіль на Світлодарській дузі не вщухає ворожа агресія

Повʼязані теми:

Наступна публікація