Луганські бойовики силою вибивають із місцевих мешканців українські кредити

Луганські бойовики силою вибивають із місцевих мешканців українські кредити

Фото: УНІАН

Самозванці в "ЛНР" отримали доступ до бази даних усіх українських банків та інформацію про боржників.

Бойовики вибивають гроші з мешканців окупованого Луганська під прикриттям українських установ. 

Про це повідомив співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Як повідомляє Снєгирьов, на території окупованого Луганська працює приватна установа "Перший комерційний центр", який займається колекторством.

Діяльність колектору розповсюджується по всій території окупованого Луганська. Працівники вищезгаданого комерційного центру мають доступ до бази даних усіх українських банків та інформацію про боржників. Володіючи нею та погрожуючи фізичною силою вони "вибивають" гроші у боржників.

Директор "Державного банку ЛНР" Д. Чайкин повідомив, що у них в "ЛНР" кредитування відсутнє, тому всі боржники не зобов'язані нічого нікому віддавати.

 

"У нас немає зв'язку з українською банківською системою. Він не є правонаступником жодного з українських банків, отже, й мови, навіть технічно, не може бути про якісь борги",  - заявив Чайкин.

Раніше, самопроголошенний глава "ЛНР" Ігор Плотницький повідомляв, що жителям "ЛНР" не потрібно виплачувати ніякі кредити, які раніше були взяті в українських банках.

"Можете передати привіт "Ощадбанку" і "Приватбанку". Ви нічого не зобов'язані нікому виплачувати", - раніше повідомляв Плотницький.

Повʼязані теми:

Наступна публікація