В Авдіївці під наглядом саперів розпочали ремонтні роботи систем електропостачання

В Авдіївці під наглядом саперів розпочали ремонтні роботи систем електропостачання

Фото: УНІАН

За даними Донецької військово-цивільної адміністрації, режим припинення вогню в районі Авдіївки буде діяти до 17:00.

Ремонтники розпочали відновлювальні роботи систем електропостачання в Авдіївці.

Про це голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський доповів президенту Петру Порошенку, повідомляє прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у себе у Facebook.

"Ремонтники розпочали відновлювальні роботи систем електропостачання Авдіївки. - Доповів Президентові Павло Жебрівський. Щоб потрапити на місце довелося задіяти саперів", – написав Цеголко.

Раніше Жебрівський повідомив, що російська сторона Спільного центру з контролю і координації надала письмові гарантії припинення вогню в районі Авдіївки. Він також уточнив, що ремонтні бригади вже вийшли на місце розриву лінії електропередачі. З боку окупованих територій також вийшла бригада електромонтерів.

За даними Донецької військово-цивільної адміністрації, режим припинення вогню в районі Авдіївки буде діяти до 17:00.

Нагадаємо, бойовики з 29 січня активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали і не погоджуються на встановлення перемир'я.

30 січня терористи знищили останню лінію постачання, яка живила електрикою Авдіївський коксохімічний завод. Завод забезпечував місто теплом, водою і електроенергією. У зв'язку з цим, у місті було оголошено надзвичайний стан. ДСНС терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові пушки, великі намети, буржуйки, кухні, воду і продукти харчування.

Крім того, робота 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів була тимчасово припинена. А сьогодні, 1 лютого, почалася добровільна евакуація людей. Відзначається, що 175 осіб, у тому числі 88 дітей, були евакуйовані на автобусі в довколишні міста.

Рада Безпеки ООН після обговорення загострення ситуації на сході України, в тому числі, - і в Авдіївці, прийняв заяву для друку, запропоновану українською стороною. Радбез висловив повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і підкреслив необхідність суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила Пакет заходів з імплементації Мінських угод". Також члени Ради безпеки закликали до негайного відновлення режиму припинення вогню.

1 лютого, у ПАРЄ висловили глибоку стурбованість з приводу ескалації насильства і закликали Росію припинити порушення домовленостей в українському місті Авдіївка, які привели до багатьох смертей по обидві сторони за останні дні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація