Відведені в тил українські танкісти вчаться стріляти з автоматів

Відведені в тил українські танкісти вчаться стріляти з автоматів

Відведені в тил українські танкісти вчаться стріляти з автоматів

Українські танки відведені від передової АТО

Бійці тримають техніку в повній бойовій готовності.

Українські танкісти облаштували побут на визначеній мінськими угодами відстані від лінії розмежування на Донбасі. На позиціях військові перебувають під пильним наглядом ОБСЄ, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бійці 24-ї бригади викопали бліндажі, побудували кухню, завели господарство. На позиції побудували спортивний майданчик та лазню.

Машини тримають у повній бойовій готовності. Запевняють, що техніка, хоч і стара, заводиться навіть попри 20-градусні морози.

"Наш командир роти сказав: мені все одно, що ви будете з ними робити, але щоб танки їхали", - розповів старший механік Федір Бевз.

Панцирники мусять бути готовими у будь-який момент вступити у бій. Тому щодня танки прогрівають і пересвідчуються в їх боєготовності.

На фронті бойовики не зменшують свою активність

На фронті бойовики не зменшують свою активність

Але військові витрачають свій час не тільки на машини. Танкісти жартують, що проходять перекваліфікацію – займаються вогневою підготовкою, відточуючи навички стрільби з автомата.

"Пока є танк, він танкіст. Танк підбили – він став піхотинцем. Автомат у всіх є, можуть займати оборону", - розповів заступник командира танкового батальйону 24-ї бригади Юрій Мадяр.

Тим часом ворог час від часу застосовує свої танки для провокацій і бойових дій у зоні АТО. У січні сталося щонайменше два випадки, про котрі повідомляли ЗМІ. Так, 10 січня бойовики здійснили кілька пострілів з танку в бік Троїцького. А 26 січня ворог вів вогонь із танку поблизу селища Піски під Донецьком.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Повʼязані теми:

Наступна публікація