Заступник міністра Тука назвав чотири версії замаху на терориста Плотницького

Заступник міністра Тука назвав чотири версії замаху на терориста Плотницького

Фото: YouTube

Тука наголосив, що передбачав такий хід подій ще три-чотири тижні тому.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука назвав чотири ймовірні причини замаху на ватажка бойовиків "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Як зазначив Тука, спроба ліквідації Плотницького могла стати результатом внутрішньої конкурентної боротьби між бойовиками.

"Відомо, що Плотницький нещівно грабував окуповану частину Луганщини. Звісно, в нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком імовірно, що ліквідація - результат внутрішньої конкурентної боротьби", - написав Тука на своїй сторінці в Facebook.

Він також вважає, що за замахом на Плотницького може стояти ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

""Дарагой сосед" Захарченко відверто конкурував з Плотницьким щодо розподілу сфер впливу і фінансових потоків. Доходило до спроб встановлювати місцеві "митниці" і податки. Можливо, саме люди Захарченка вирішили прибрати "сусіда", аби на його місце просунути свою людину", - зауважив заступник міністра.

За словами Туки, спробу ліквідації ватажка "ЛНР"  могла підлаштувати Росія.

"Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто зазначити, що, в переважній більшості, одіозні постаті довго не живуть. Виконавши свою справу на початку конфлікту, вони стають непотрібними (іноді - небезпечними) для закулісних режисерів. По-перше, вони надто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо замирення. Така доля спіткала одіозних ватажків на Балканах, в Чечені, в Грузії...", - зазначив Тука.

Він також не виключив, що за замахом могли стояти й українські спецслужби.

"Останній сценарій - результат успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як, контрольовані урядом, спецслужби, так і "народні месники". Адже серед луганчан немало людей, які не хочуть забути про ту кров своїх друзів і родичів, яку пролили терористи", - написав Тука.

Водночас Тука наголосив, що передбачав такий хід подій ще три-чотири тижні тому.

 

Нагадаємо, вибух в окупованому Луганську прогримів вранці 6 серпня. За даними екс-нардепа Олега Царьова, поплічника Плотницького, глава "ЛНР" перебуває у лікарні у важкому стані. Пізніше медики підтвердили цю інформацію і розповіли, що ватажку терористів роблять операцію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація