Півгодини і готово: сирна паска для ледачих

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Крім того, що готувати її дуже легко та швидко, ця паска ще й неймовірно смачна.

Якщо немає часу пекти паску до Великодня, та і з тістом подружитися не вдається, завжди є вихід. Наприклад, приготувати сирну паску з маком, бананом, курагою та горіхами. Її не треба пекти, — борошно тут зайве, — та і на все про все ви витратите з півгодини часу. Відмічайте час, починаємо готувати!

Для приготування нам знадобляться:

  • 800 грамів сиру;
  • 100 грамів білого шоколаду;
  • 20 грамів вершкового масла;
  • жменя горіхів (у мене був мигдаль, але можна брати будь-які);
  • жменя кураги;
  • 1 банан;
  • 3 столові ложки маку;
  • 3 столові ложки молока або вершків;
  • цукор за смаком.

Сирна паска, для блогів
ТСН.ua

Сир для паски краще взяти домашній і некислий, адже від нього залежатиме смак нашої "лінивої" паски. Його треба покласти у глибоку миску, додати до сиру нарізаний банан, а потім — розтоплені у мікрохвильовці чи на водяній бані білий шоколад з маслом та збити все блендером.

Сирна паска, для блогів
фото: Юлія Яценко

Хвилин на 15 отриману суміш треба відправити до холодильника. За цей час готуємо мак. Насипте у невелику мисочку мак, додайте столову ложку цукру (можна і без нього) і три столові ложки молока  або вершків. Хвилин за 10 маса має набрякнути.

Невеличкий лайфхак: якщо ваш мак трохи зіпрів та став гірким, врятувати його можна, заливши крутим окропом та проваривши 2-3 хвилини на повільному вогні, постійно помішуючи. Вже після цього злити зайву воду і додати молоко/вершки та цукор.

Охолоджену сирну масу витягніть з холодильника, додайте до неї мак, нарізану курагу та горіхи. Все це ретельно перемішайте і додайте цукор чи пудру, якщо любите дуже солодке.

Сирна паска, для блогів
фото: Юлія Яценко

Після цього форму для паски треба заслати змоченою у холодній воді марлею. З її допомогою паску буде легше витягти з форми та не зіпсувати її вигляд. На марлю щільно викладіть сиркову масу, накрийте плівкою та поставте на ніч до холодильника. 

Сирна паска, для блогів
фото: Юлія Яценко

Вранці прокидаємося, обережно витягаємо паску з форми, прикрашаємо, насолоджуємося.

Смачного!

Сирна паска, для блогів
фото: Юлія Яценко

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції