Магічні лайфхаки травня

Магічні лайфхаки травня

Фото: ТСН.ua

Присвятіть травень любові: і фізичній, і духовній.

Стартував шостий місяць календаря древніх кельтів, який триватиме до 9 червня, і присвячений він глоду.

Квіти, листя та плоди глоду мають лікувальні властивості, які знижують артеріальний тиск і можуть виступати у якості легкого седативного засобу. Але пам'ятайте, що займатися самолікуванням не варто, адже йдеться про значний вплив на серце.

У фітотерапії їх застосовують для лікування серцевих та серцево-судинних розладів, мігрені, безсоння, захворювання нирок. Ягоди глоду містять чималу кількість вітамінів В та С. 

Магічні властивості глоду теж пов'язані з серцем. Древні люди вважали, що саме це дерево очищує серце від негативу і надихає на любов та прощення.

Отже, магічні лайфхаки травня:

1. У глоду є колючі шипи, і саме тому він вважається символом захисту. У давнину із глоду вирощувати цілі паркани, щоб захистити володіння від розбійників чи злодіїв. Ви може скористатися магією глоду, виконавши наступну вправу:

  • обережно зберіть кілька шипів із дерева;
  • на аркуші паперу напишіть ім'я людини або ситуацію, в якій вам потрібний захист;
  • обгорніть шипи клаптиком паперу;
  • і закопайте у землю, якщо це можливо, - біля дерева, із якого були зібрані шипи.

2. В Англії глід називають травневим деревом на честь місяця, коли він розквітає. Пілігрими, які вирушили на пошуки нових земель, назвали свій знаменитий корабель The Mayflower, тобто "травневе дерево", "глід". Глід символізував для них надію. Тож у травні подумайте над власними ресурсами і над тим, що дає вам надію. У минулому розквіт глоду означав остаточний кінець темних днів зими і повернення природи до повноти своїх сил.

3. Коли кохати, як не у травні? У травні древні святкували Белтайн - попередника Вальпургієвої ночі, свята сексу і вогню. Тому присвятіть травень любові: і фізичній, і духовній. Кохайтеся і кохайте, не бійтеся втілювати у життя свої безсоромні фантазії і пам'ятайте про те, що для древніх секс був не чимось гріховним, а такою ж частиною життя, як народження та смерть. Травень – це час фертильності та чоловічої енергії. Тому традиційно глід пов'язують із Марсом та Венерою, – не лише планетами, а й міфологічними коханцями.

4. У Європі християнській церкві довелося добряче поборотися із цим деревом, адже воно вважалося деревом фей, особливо якщо росло у тріаді із ясенем та дубом, а відтак нагадувало про язичницькі вірування та свята. Тому якщо ви хочете знайти особливе місце, де б можна було просити богів про здійсення бажань, сміливо вирушайте до лісу чи сусіднього гаю на пошуки глоду, дуба чи ясена - можливо, саме там знаходиться портал у царство фей. Кельти вважали, що прохання, висловлені під глодом, досягають небес.

5. Глід також є символом родючості та смерті, відтворення та трансформації. Обидва ці процеси вимагають часу, а тому спробуйте у травні порозмірковувати над тим, що іноді для початку чогось нового не варто поспішати, адже для росту нових ідей і їхнього подальшого втілення потрібен час. Зачекайте та готуйтеся ретельно. Білі квіти глоду є символом невинності, а червоні плоди восени – символом зрілості. Така аналогія має нагадувати про те, що травень – це період внутрішньої стриманості.

Гарного і магічного вам травня!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook  і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація