Сила чаю каркаде

Сила чаю каркаде

Фото: фото: Оксана Скиталінська

Склянка чаю з пелюсток суданської троянди допоможе оздоровити весь організм.

Здорових напоїв існує багато, але чи багато їх у нашому раціоні? Вода, чай, кава, значно рідше - чай з ромашки, липи та м'яти. Дехто вживає свіжі соки, якщо має час та натхнення (хоча корисніше вживати фрукти та овочі цілими).

А от є один напій, який ми даремно ігноруємо - чай із каркаде (суданської троянди). Вишуканий рубіновий колір - це суміш особливо цінних фітохімічних речовин, що звуться антоцианами (від сполучення двох грецьких слів - anthos (квітка) та kyanos (синій). Окрім антоцианів в квітках каркаде багато інших цінних речовин - кверцетину, вітаміну С, РР, органічних кислот.

Склянка чаю з пелюсток суданської троянди має протизапальний, жовчогінний, противиразковий ефекти. Але особливо він корисний для судин - від великих до найменших - капілярів. Він сприяє ущільненню стінок, тобто запобігає набрякам, зменшує втому, напухання ніг, є прекрасною профілактикою варикозної хвороби.

Фото: фото: Оксана Скиталінська

До речі, оздоровлення судин потрібно починати саме зараз, до настання "спалювального" сезону, тобто до того, як сонце почне палити все навколо, включаючи нашу шкіру (тим, хто має проблеми із судинами, з сонцем потрібно бути обережним). Але судини не лише на ногах, вони - в усьому організмі, включаючи сітківку ока, шкіру обличчя, тіла, тому чай корисний для зміцнення зору, запобіганню проступанню судинок під шкірою. Такий чай ощищує нирки та сечовий міхур, тобто п'ючи його, тримайте туалет в радіусі добігання.

Чай каркаде омолоджує шкіру - він протидіє руйнуванню білка колагена ферментами, які утворюються при запальних процесах та при надмірному перебуванні на сонці. Нагадаю, завдяки колагену наша шкіра пружна, не в'яла, не відвисає.

А ще такий напій - це сильний антиоксидантний коктейль, що гальмує старіння, захищає клітини від злоякісних перетворень, і, що дуже важливо, антоциани досягають аж товстого кишечника, тобто оздоровлюють його.

Покращує він і засвоєння м'ясної та рибної їжі: органічні кислоти сприяють травленню та запобігають процесам гниття та бродіння.

Аргументів на користь цього кислого напою багато. Чи є протипоказання? Рівно стільки ж, скільки при вживанні будь-яких кислих напоїв, ягід та фруктів: велика кількість органічних кислот може загострити запальні захворювання органів травлення тим, у кого вони вже є. Всім іншим - щодня по одній склянці (а краще - 2)!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook и стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація