Восьмимісячний Ромчик з Волині бореться за життя

Восьмимісячний Ромчик з Волині бореться за життя

На операцію необхідно зібрати 80 тисяч євро / Фото: ТСН.ua

Дитині потребує негайної пересадки печінки.

Із восьми місяців свого життя - сім Роман Роїк провів у лікарні. Як розповідає мама хлопчика, одразу після народження шкіра немовляти пожовтіла, повідомляє ТСН.

Лікарі запевняли спочатку, що це звичайна жовтяниця, але згодом додаткові аналізи показали – дитина хворіє на біліарну атрезію жовчовивідних шляхів. Тобто жовч не виходить з організму і отруює його. Як наслідок - цироз печінки.

"Він поступив в відділення в дуже важкому стані, нам вдалося стабілізувати його стан, навіть трошки покращити, але таке покращення нажаль не є довготривалим і тому дитина потребує трансплантації, це єдиний метод лікування", - каже завідувач хірургічного відділу Львівської міської дитячої лікарні Галина Курило.

У вісім місяців Рома не може сам сидіти. У нього мала вага, а через збільшену печінку - великий животик. Дитина весь час під крапельницями, які допомагають протистояти хворобі.

Робити трансплантацію органів дитині до року в Україні – практично неможливо. Немає ані відповідного законодавства. Ані дитячих центрів трансплантації. Батьки та волонтери знайшли клініку у Варшаві. Там готові пересадити Романові частину маминої печінки. Вартість такої операції 80 тисяч євро.

Для небагатої родини ця сума – не підйомна, волонтери кажуть – збір коштів йде повільно. У Варшаві на Романа Роїка чекають наприкінці вересня. Від того, чи зберуть до цього часу гроші, залежать шанси на порятунок дитини.

Реквізити для допомоги:

Номер картки Приватбанку 5168 7572 9389 4897

Номер телефону мами Ромчика Ольги Роїк 093 133 95 91

Повʼязані теми:

Наступна публікація