Напад на українських прикордонників: підозрюваних працівників СБУ відсторонили від посад

Напад на українських прикордонників: підозрюваних працівників СБУ відсторонили від посад

Хоч в машині нападників було троє людей, підозру вручили лише двом з них.

Працівників СБУ, яких підозрюють у нападі на прикордонників, відсторонили від посад. Йдеться про 37-річного заступника керівника Сумського відділу СБУ та 25-річного оперуповноваженого, яких слідство вважає причетними до побиття прикордонників та викрадення у них зброї. Суд встав на сторону прокуратури, яка вважала, що навіть під домашнім арештом чоловіки можуть впливати на свого колегу, який у справі свідок.

Про це йдеться 21 липня у сюжеті ТСН.19:30.

Справи двох співробітників СБУ розглядають окремо. Один учасник нападу — керівник Служби, інший — його підлеглий, оперуповноважений. Саме їх слідство підозрює у нічному нападі на прикордонників, побитті та заволодінні табельною зброєю.

Сьогодні у суді — 37 річний Віталій Маляров. Він — заступник керівника Сумського районного відділу СБУ, учасник Антитерористичної операції, має високі нагороди, навіть відзнаку від президента. Однак усе це перекреслив зухвалий напад.

На попередньому засіданні Малярова відправили на два місяці під цілодобовий домашній арешт. Сьогодні ж прокурор наполягає на відстороненні від посади. Підозрюваний просить цього не робити, бо інакше родина лишиться без грошей.

Новини України: працівників СБУ, яких підозрюють у нападі на прикордонників, відсторонили від посад

Новини України: працівників СБУ, яких підозрюють у нападі на прикордонників, відсторонили від посад

Втім, саме на відстороненні від посади наполягає прокурор. Це не допустить впливу на колегу Малярова, третього фігуранта справи. Нині він проходить як свідок — бо, як стверджує слідство, участі в сутичці не брав.

У ніч на 18 липня поблизу села Рясне напали на молодшого сержанта та солдата строкової служби, які патрулювали кордон на автомобілі. Зав’язалася бійка, в результаті якої невідомі завдали прикордонникам декілька ударів кулаками, заволоділи двома автоматами АКС-74, 4-ма магазинами по 30 набоїв та поїхали в невідомому напрямку.

Згодом два автомати Калашникова, що належали прикордонникам, знайшли у кукурудзяному полі, а два магазини з набоями — під Краснопільським відділом прикордонної служби. Ще два магазини з патронами досі не знайдені. В той же день з’ясувалося, що напад здійснили працівники СБУ. Свої мотиви вони не пояснюють.

Хоч в машині нападників було троє людей, підозру вручили лише двом з них. За викрадення вогнепальної зброї та нанесення тілесних ушкоджень їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація