Справа Анастасії Лугової: суд закрив кримінальне провадження

Справа Анастасії Лугової: суд закрив кримінальне провадження

Улітку торік справа сколихнула всю країну.

Солом'янський райсуд столиці сьогодні закрив кримінальне провадження через смерть обвинуваченого у справі Анастасії Лугової. Улітку торік нападник Віталій Рудзько намагався згвалтувати Анастасію й побив жінку на очах її 6-річного сина. Сталося це в купе потяга. По прибуттю на вокзал - чоловіка затримали. Із того часу тривали суди. Що нападник помер - стало відомо місяць тому. Але його смерть не поставила крапку в цій резонансній історії.

Про це 19 травня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Справа, якою 29-річна Анастасія Лугова буквально жила останні 10 місяців, сьогодні, здавалося б, дійшла до свого фіналу. Але ні вона, ні її 7-річний син Захар - досі не забули тієї ночі у потягу Маріуполь-Київ.

Сьогодні кримінальне провадження закрили. Формулювання коротке. У зв'язку зі смертю обвинуваченого. Сама Анастасія до зали суду потрапити не встигла. Засідання перенесли на годину раніше. Та й тривало воно недовго. Бо було суто формальним.

Про смерть обвинуваченого Віталія Рудзька стало відомо місяць тому. Помер він у лікарні, куди його шпиталізували за три дні до смерті.

Справа, у якій Рудзько був обвинуваченим, улітку торік сколихнула всю країну. Настя разом зі своїм сином Захаром поверталася потягом до Києва. Уночі до їхнього купе в самих трусах увірвався чоловік і намагався зґвалтувати жінку. Він побив Настю до невпізнаваності. У неї були численні забої, гематоми та зламана щелепа. 

Усе це відбувалося на очах її сина. Лише завдяки хитрощам Настя змогла вирватися від свого кривдника. Уже на залізничному вокзалі в Києві на нападника чекала поліція. Але викликали її не працівники поїзда. А чоловік Анастасії.

У рамках уже закритого кримінального провадження був і цивільний позов до "Укрзалізниці". Тепер упродовж тижня Настя подаватиме до них окремий. Жінка вимагає компенсацію в розмірі пів мільйона гривень. 

"Основна претензія до "Укрзалізниці" від самого початку, що в принципі вони запустили зайця, який вчинив такий злочин. Це була не пасажирська станція. Це все робилося руками працівників "Укрзалізниці". Рудзько не міг сам відчинити двері й потрапити до вагону", - говорить жінка.

Новини України: чому столичний суд закрив справу Анастасії Лугової

Новини України: чому столичний суд закрив справу Анастасії Лугової

Ця історія показала проблеми в безпеці пасажирів потягів. Одразу ж активно заговорили про повернення до залізничного транспорту воєнізованої охорони. Зараз вони вже патрулюють. Щоправда вибірково. Також у нових вагонах почали встановлювати камери відеоспостереження. Настя ж переконана: того, що сталося, можна було б уникнути. Якби кожен як слід робив свою роботу. 

"Головне, щоб були здорові і головне довести справу до кінця. І показати, що в цій історії винен Рудзько, але не догледіла "Укразалізниця", - зазначає вона. 

ТСН намагалася дізнатися позицію державної компанії щодо позову, але відповіді саме на це питання не отримала.

Повʼязані теми:

Наступна публікація